Пропускане към основното съдържание

Дихидрокверцетин : Матрица на Гаряев

Дихидрокверцетин : Матрица на Гаряев


Полифенолните съединения са естествени органични вещества с две или повече фенолни групи в молекулата. Те са антиоксиданти. Те имат бактерицидно действие, подобряват имунната система, намаляват капилярната пропускливост. Полифенолните съединения включват флавоноиди, танини и лигнани.

Флавоноидите са широко разпространени в растителния свят. Те имат ясно изразени антиоксидантни свойства, а различните флавоноиди имат антиалергични, противовъзпалителни, антивирусни, антибактериални свойства и други видове биологична активност. В растенията флавоноидите се срещат под формата на флавоногликозиди и в свободна форма.

Основните класове флавоноиди включват флаванони (хесперидин, нарингин), дихидрохалкони, халкони, флавани (катехин, антоцианидини), флаваноли (дихидрофлавоноли), флавоноли (кверцетин, дихидрокверцетин, рутин), флавони (апигенин, лутеолин) и изофлавоноиди.

Катехините са съединения от растителен произход. Широко разпространени в природата са катехинът и неговият диастереомер - епикатехинът. Те имат висока биологична активност: регулират пропускливостта на капилярите. Катехините се съдържат в много растения и растителни продукти и са силни антиоксиданти. Притежават редица полезни свойства, включително укрепване на капилярната стена, по-ефективно използване на аскорбиновата киселина, възпрепятстват развитието на дегенеративни заболявания на костите, подобряват състоянието на кожата, проявяват антибактериални и противовъзпалителни свойства, могат да потискат Helicobacter pylori, без да засягат полезните организми от чревната биота.

Антиоксидантните свойства на катехините са няколко пъти по-силни от тези на витамините С и Е.

Танини (танинови киселини) - органични вещества от естествен произход. Повечето танини се съдържат в кората на дъба. Придава тръпчив вкус на плодове, вино, съдържащи се в чая. Разликата между танините и другите полифенолни съединения - е способността им да образуват силни водородни връзки с протеините. Имат стягащи, антибактериални, стипчиви и противовъзпалителни свойства.

Антоцианидините се съдържат в растенията под формата на гликозиди (антоцианини). Те придават различни цветове на растителните тъкани - от розови до черни и лилави.

Хесперидинът е биофлавоноид. Намалява разтегливостта на вените, повишава тонуса им, което спомага за намаляване на венозния застой, намалява пропускливостта на капилярите и повишава устойчивостта им, подобрява микроциркулацията и лимфния поток.

Лигнани - най-голямото количество, съдържащо се в китайската лимонова трева. Лигнани от лимонова трева - Schizandrins имат тонизиращо действие. Елеутерозидите - лигнани от елеутерокок - увеличават синтеза на ендорфини, които предизвикват разграждането на мазнините и освобождаването им в кръвта. Активира метаболизма на въглехидратите, като предотвратява превръщането им в мазнини.

Рутозидът (рутин) е ангиопротектор. Принадлежи към групата на витамин Р. Като премахва повишената пропускливост на капилярите, укрепва съдовата стена, намалявайки нейното подуване и възпаление. Той има антиагрегантен ефект, който помага за подобряване на микроциркулацията. Забавя развитието на диабетна ретинопатия. Когато се прилага локално, има охлаждащ и успокояващ ефект.

Витамин С (аскорбинова киселина) осигурява синтеза на колаген; участва в образуването и поддържането на структурата и функцията на хрущялите, костите, зъбите; влияе върху образуването на хемоглобин, съзряването на еритроцитите.

Витамин Е (α-токоферол ацетат) има антиоксидантни свойства, поддържа стабилността на червените кръвни клетки, предотвратява хемолизата, има положителен ефект върху функцията на половите жлези, нервната и мускулната тъкан.

Каротеноидите (бетакаротин, лутеин, ликопен) са естествени органични пигменти, синтезирани от бактерии, гъбички, водорасли, висши растения и коралови полипи; оцветени в жълто, оранжево или червено. Бетакаротинът е прекурсор на витамин А. Той има антиоксидантно действие, способен е да инактивира свободните радикали в хипоксични условия. Той има имуномодулиращ ефект. Повишава устойчивостта на организма към инфекции.

Кофеин - повишава умствената и физическата работоспособност, стимулира умствената дейност, двигателната активност, съкращава времето за реакция, временно намалява умората и сънливостта.

Органичните киселини, включително хидроксилимонената и хидроксицинамовата киселина, се срещат предимно в храни от растителен произход: плодове, горски плодове, някои зеленчуци и техните продукти. Смята се, че органичните киселини ускоряват физиологичните процеси.

Панаксозидите са тритерпенови гликозиди, чийто основен източник е коренът на женшена. Те повишават устойчивостта на организма към вредни физични, химични и биологични фактори. Имуностимулиращият ефект се изразява в стимулиране на производството на антитела, съпроводено с увеличаване на количеството на общия протеин и гама-глобулина в кръвта. Панаксозидите стимулират хемопоезата, почти 2 пъти увеличават биосинтезата на нуклеинови киселини, протеини и мазнини в костния мозък, допринасят за нормализирането на органите и различните функции на организма.

Есцин - тритерпенов гликозид (сапонин) от плодовете (семената) на конския кестен. Той има силна капилярна защитна активност, има антиексудативен ефект.

Салидрозид - фенолен гликозид, съдържащ се в значителни количества в корените и коренището на Rhodiola rosea и Rhodiola tetraspredaceae, кора от върба, има стимулиращ и адаптогенен ефект.

Арбутин - фенолен гликозид, който в човешкото тяло се разгражда на хидрохинон и глюкоза. Той има изразени антисептични свойства. Съдържа се в много растения, включително червена боровинка, червена боровинка, мечо грозде, черница, млечка, кавказка боровинка. Активното съединение има значителен антисептичен ефект върху пикочните пътища.




Матриците на Гаряев : Дихидрокверцетин

Дихидрокверцетин : Действие върху бронхите и белите дробове: 


участва в поддържането на тонуса на бронхиалната стена и нормалната проходимост на бронхиалното дърво; 
Помага за облекчаване на дишането; 
Подпомага поддържането на физиологичните функции на дихателната система. 

Дихидрокверцетин : Действие върху сърцето и кръвоносните съдове: 


Подпомага поддържането на оптимални стойности на вискозитета на кръвта; 
Подпомага поддържането на нормален сърдечен ритъм и кръвно налягане; 
Участва в превръщането на "лошия" холестерол в "добър"; 
Той има общо укрепващо действие върху сърдечно-съдовата система. 

 Дихидрокверцетин : чиста матрица на Гаряев





Коментари

Популярни публикации от този блог

П.П. Гаряев за Матриците на Гаряев и лингвистично-вълновата генетика

П.П. Гаряев (Доктор по биология, директор на Института по лингвистично-вълнова генетика), за Матриците на Гаряев, информационната медицина  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАТРИЦИТЕ НА ГАРЯЕВ ПРАВИЛА ЗА СЛУШАНЕ Препоръчваме ви да слушате всички матрици на Гаряев последователно. Но е възможно да го разделите на части по произволен начин, например на тройки. В началото всяка от тях трябва да се слуша в продължение на 1-2 дни. По-късно, след адаптацията, можете да прослушате всички части заедно. Субективно, въз основа на усещанията си, ще определите файловете, които чувствате и работят най-добре. Отсега нататък можете да ги слушате предимно тях. Силата на звука не трябва да е твърде висока. За предпочитане е да слушате след сън, през деня и преди лягане. Можете също така да възпроизвеждате програми във фонов режим, докато спите. Препоръчително е да използвате слушалки. Преди да започнете да слушате, е желателно да се настроите към програмата, да се отпуснете напълно, ако е възможно, без чужди

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи  

Всичките оригинални матрици на Гаряев

Всичките оригинални матрици на Гаряев ( плейлист ) Оригиналните звукови матрици на Гаряев не са променяни по време на редактирането, което означава, че качеството на звука остава неизменено, а въздействието на матрицата върху тялото е максимално! С други думи, амплитудата на звуковата пътечка не е повлияна от всякакви оптимизатори, нормализатори и софтуерни усилватели. Също така честотата и битрейтът остават незасегнати.  Всички матрици на Гаряев можете да намерите на https://bit.ly/garyaevmatrixall   Правила за слушане на Матриците на Гаряев :  1. 1-2 пъти дневно, не по-късно от 2 часа преди лягане. За жените - едномесечен курс за слушане всеки ден. За мъже - едномесечен курс на слушане, всеки втори ден. -Програмата трябва да се използва сутрин, през деня или вечер.  2. Силата на звука не трябва да е твърде висока.  3. Прослушването за предпочитане трябва да става с качествени слушалки или тонколони.  4. Настройте се на програмата, преди да я слушате, отпуснете се напълно, без чужди м