Пропускане към основното съдържание

Метеозависимост : БРТ

Хора страдащи от метеозависимост 
Метеозависимост : Какво представлява зависимостта от времето ?

Метеочувствителността (Метеозависимост) е отговорът на организма на промените във времето. Съвременната медицина не признава официално термина "чувствителност към времето". Почти незабележимият дискомфорт в отговор на внезапното редуване на топли и студени температури, силен вятър, въздушно налягане, топлина, влажност или смущения в геомагнитното поле на Земята е присъщ за нас от раждането и обикновено отминава бързо. Това е знак, че организмът функционира нормално и е в състояние да се адаптира към околната среда. Тази чувствителност към времето е характерна за много хора,  тъй като хората са част от природата и са тясно свързани с нейните промени.

Най-честите оплаквания от него идват от големите градове, където хората не се движат много, рядко излизат навън и са свикнали да създават комфортна температура с климатици и централно отопление. Поради това естествената способност за адаптация е намалена и промените във времето могат да повлияят на благосъстоянието.

Лекарите смятат, че метеорологичната зависимост сама по себе си не е болест, но атмосферните колебания изострят симптомите на съществуващи заболявания. Ето защо е важно да разберете какво се случва с тялото ви при промяна на времето и как да помогнете на себе си и на близките си.

Никой не обича внезапните промени във времето, но чувствителните хора могат да имат и по-сериозни проблеми. Когато температурата е над 30°C или влажността на въздуха е над 70%, терморегулаторната система се опитва да охлади тялото, което допълнително натоварва сърдечносъдовата система.

Топлината кара кръвоносните съдове да се разширяват, а прекомерното потене също така намалява количеството циркулираща кръв, което може да доведе до намаляване на кръвоснабдяването и доставката на кислород до мозъка.

Неотдавнашни проучвания в Германия и САЩ показаха, че облачното и студеното време може да доведе до лошо настроение и повишена честота на стенокардия, инсулти и инфаркти. Това може да е свързано не само с прояви на депресия, но и с повишаване на вискозитета на кръвта.

Нива на метеозависимост

Различават се три степени на метеорологична зависимост в зависимост от тежестта на симптомите:

  • леки (само субективно неразположение);
  • средни (проявява се с ясно изразени обективни симптоми - колебания в кръвното налягане, нарушения на сърдечния ритъм, колебания в телесната температура);
  • тежки (проявяват се с изразени нарушения, които зависят от първоначалното състояние на организма, възрастта, наличието на хронични заболявания и тяхното естество).

Коментари

Популярни публикации от този блог

П.П. Гаряев за Матриците на Гаряев и лингвистично-вълновата генетика

П.П. Гаряев (Доктор по биология, директор на Института по лингвистично-вълнова генетика), за Матриците на Гаряев, информационната медицина  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАТРИЦИТЕ НА ГАРЯЕВ ПРАВИЛА ЗА СЛУШАНЕ Препоръчваме ви да слушате всички матрици на Гаряев последователно. Но е възможно да го разделите на части по произволен начин, например на тройки. В началото всяка от тях трябва да се слуша в продължение на 1-2 дни. По-късно, след адаптацията, можете да прослушате всички части заедно. Субективно, въз основа на усещанията си, ще определите файловете, които чувствате и работят най-добре. Отсега нататък можете да ги слушате предимно тях. Силата на звука не трябва да е твърде висока. За предпочитане е да слушате след сън, през деня и преди лягане. Можете също така да възпроизвеждате програми във фонов режим, докато спите. Препоръчително е да използвате слушалки. Преди да започнете да слушате, е желателно да се настроите към програмата, да се отпуснете напълно, ако е възможно, без чужди

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи  

Всичките оригинални матрици на Гаряев

Всичките оригинални матрици на Гаряев ( плейлист ) Оригиналните звукови матрици на Гаряев не са променяни по време на редактирането, което означава, че качеството на звука остава неизменено, а въздействието на матрицата върху тялото е максимално! С други думи, амплитудата на звуковата пътечка не е повлияна от всякакви оптимизатори, нормализатори и софтуерни усилватели. Също така честотата и битрейтът остават незасегнати.  Всички матрици на Гаряев можете да намерите на https://bit.ly/garyaevmatrixall   Правила за слушане на Матриците на Гаряев :  1. 1-2 пъти дневно, не по-късно от 2 часа преди лягане. За жените - едномесечен курс за слушане всеки ден. За мъже - едномесечен курс на слушане, всеки втори ден. -Програмата трябва да се използва сутрин, през деня или вечер.  2. Силата на звука не трябва да е твърде висока.  3. Прослушването за предпочитане трябва да става с качествени слушалки или тонколони.  4. Настройте се на програмата, преди да я слушате, отпуснете се напълно, без чужди м