Пропускане към основното съдържание

Матриците на Гаряев : Антипаразитна Матрица (против паразити)

Матриците на Гаряев : Антипаразитна Матрица (против паразити)

Антипаразитното прочистване се препоръчва за възрастни и деца. Това е необходимо, защото живеем в свят, пълен с вируси, бактерии и всякакви паразити. 



Противопаразитно почистване в 4 етапа:

1. Пречистване на червата:

На първия етап повърхността на червата се почиства от биофилма на хелминтите. Така че те вече нямат място за укриване. Възстановява се естествената чревна среда и се стимулира чревната функция.

2. Детоксикация:

Паразитите носят със себе си токсини и тежки метали, а освен това произвеждат токсични метаболитни продукти. Детоксикацията (напр. с водорасли хлорела или магарешки бодил) активира собствената имунна система на организма.

3. Антипаразитно прочистване:

Прочиства тялото със специални агенти. Най-често се предписват антихелминти. Могат да се използват и природни средства със силен антипаразитен ефект.

4. Профилактика:

Тъй като организмът обикновено не създава антитела срещу паразитите, съществува опасност да се заразите отново по всяко време. За да не се появяват паразити, имунната система и чревната флора трябва да бъдат укрепени в дългосрочен план.

Бързото лечение става с ранна диагностика

Паразитите могат бързо да бъдат изчистени, ако се открият в ранен стадий. Често обаче са необходими няколко години, за да бъде разпознат паразитът като причина за много от симптомите. Диагнозата обикновено се поставя чрез изследване на изпражненията или кръвта.

Ако човек или някой от близкото му обкръжение страда от заразяване с паразити, всички хора в непосредствена близост също трябва да се подложат на противопаразитно прочистване. В края на краищата опасността от инфекция е голяма!

Антипаразитното лечение е изключително разнообразно. Има много различни начини за пречистване на организма. Независимо дали става въпрос за плазмодии или кръгли червеи, вече има много лекарства и естествени противопаразитни съставки, които могат да излекуват напълно инфекцията. Разбира се, от самото начало трябва да се вземат превантивни мерки, като например достатъчна хигиена.

Но ако паразитите вече са в организма, превантивните мерки, разбира се, вече не са достатъчни. Те трябва да се обезвредят, защото в противен случай тялото не може да се пречисти от тях. За да се предотврати отравяне на целия организъм, от червата трябва да бъдат изхвърлени както отпадъците, така и хелминти. В противен случай след известно време тялото спира да функционира напълно. Така повече от 90 % от всички заболявания започват в червата и се дължат на твърде много токсини и липса на хранителни вещества.

При конвенционалната медицинска терапия на паразитите се използват почистващите химикали пирантел и мебендазол. Лечението първо парализира паразитите и след това, въпреки че са живи, те са напълно обездвижени и се отделят с изпражненията. Най-често една доза е достатъчна, за да се отстрани ефективно проблемът. Ако става въпрос за особено тежко заразяване с паразити, прочистването трябва да се проведе в продължение на няколко дни. Въпреки това, ако има чернодробно увреждане или непоносимост към някое от помощните вещества, лекарството не трябва да се използва. Забранено е за деца под шестмесечна възраст. Като правило се препоръчва да се прибягва до естествени средства за защита.

Странични ефекти от лечението на паразити

При алтернативното противопаразитно прочистване, състоящо се предимно от билкови тинктури, чревната система се укрепва по щадящ начин. Като цяло тези средства се понасят добре. В редки случаи това може да доведе до подуване на корема или дразнене на стомашната лигавица. Рисковете тук са управляеми.

Тези, които избират конвенционални медицински средства за прочистване, обикновено прибягват до химически препарати и трябва да очакват странични ефекти като диария, болки в стомаха или гадене. Въпреки това, тези средства за защита са предимно по лекарско предписание, така че всеки лекар ще ви информира какви странични ефекти можете да очаквате. Освен това трябва да обърнете внимание на противопоказанията, когато избирате средства за защита.

Естествени противопаразитни средства

Ако искате да използвате прочистване на дебелото черво специално за премахване на хелминти, прочистването може да се допълни с такива специални противопаразитни средства, които от векове се използват в традиционната народна медицина при заразяване с хелминти и които ще ви представим по-долу:

Ядки от папая

Ядките от папая могат да се използват много лесно за почистване или за предотвратяване на евентуално заразяване.

Просто дъвчете по 5-6 ядки от папая няколко пъти на ден.

От изследванията е известно, че ядките на папаята надеждно предпазват от чревни хелминти. Например при проучване, проведено сред 1700 деца на възраст между 1 и 5 години, е установено, че ядките от папая унищожават чревни хелминти като кръгли червеи, нишковидни червеи и острици.

Масло от риган

Доказано е, че маслото от риган е естествен антибиотик. Той има и противопаразитни свойства. Затова това масло се вписва особено добре в програмата за почистване.

Общата препоръка е: до три пъти дневно по две-три капки от маслото, заедно със сока на половин прясно изцеден лимон, в чаша вода.

Кокосови орехи

Кокосовите орехи са едно от най-впечатляващите средства за борба с червеите. Те помагат за прогонването на всички видове чревни глисти и имат силни противопаразитни свойства. Както целият кокос, така и кокосовото масло могат да се използват за борба с чревните глисти.

За да се отървете от паразитите: консумирайте по 1 супена лъжица настърган кокос всеки ден преди закуска. Три часа по-късно смесете 2 супени лъжици рициново масло в чаша топло бадемово мляко и изпийте. Повтаряйте приложението ежедневно, докато заразата изчезне.

Curcuma

Куркумата действа като вътрешен антисептик. Антимикробните му свойства унищожават чревните червеи и облекчават общите симптоми, причинени от чревни паразити. Те включват подуване на корема, болки в корема и гадене.

Просто смесете половин чаена лъжичка куркума на прах с щипка сол в половин чаша топла вода. Пийте в продължение на 5 последователни дни за пълно пречистване.

Екстракт от листа на маслиново дърво

Маслиновите дървета могат да растат хиляда и повече години. Това, разбира се, е възможно само защото маслиновото дърво притежава множество фитохимикали, които го предпазват от почти всички вредители.

Листата му съдържат вещества срещу хищници, вещества срещу бактерии, вещества срещу гъбички, вещества срещу изгаряния (от ултравиолетовите лъчи) и вещества срещу паразити.

Всички тези вещества присъстват в екстракта от маслинови листа в концентрирана форма и след това помагат на хората не само срещу паразити. Те имат много повече полезни свойства, тъй като отделните вещества в екстракта от маслинови листа се подсилват взаимно.

Резултатът е силно прочистващо, антибиотично, антивирусно, антипаразитно, имунно и противовъзпалително действие, което сега може да се използва по естествен начин при различни заболявания.

Затова екстрактът от маслинови листа е идеален за всички проблеми на храносмилателната система, причинени от инфекции (гъбички, бактерии или паразити).

В допълнение към екзотичните растения, познатите ни растения също са подходящи за прочистване.

Пелин

Смрадликата се смята за една от най-горчивите билки и е известна като обща билка за пречистване и укрепване на организма. В продължение на векове пелинът се е използвал като средство за лечение на чревни глисти.

Пелинът може да се приема под формата на течен екстракт, чай или капсули. Чистото масло от пелин е токсично. Затова не трябва да се приема в чист вид!

Морков

Морковите помагат за унищожаването на яйцата на чревните глисти. Високото съдържание на бета-каротин в тях се превръща в организма във витамин А, който се насочва към яйцата на чревните червеи. Морковите са богати и на витамин С и цинк, които подпомагат функционирането на имунната система. Силната имунна система помага за изчистването на червеите.

Просто настържете 2 моркова, смесете ги с 2 супени лъжици тиквено масло и ги консумирайте всяка сутрин на гладно в продължение на 1 седмица.

Карамфил

Карамфилът убива тениите и унищожава яйцата на паразитите. Той има антисептично и антибактериално действие, почиства от паразити и предпазва от последиците от паразитно заразяване.

Просто поставете 1 чаена лъжичка карамфил на прах в чаша гореща вода, покрийте и оставете да се запари за 10-20 минути. Пийте чая 3 пъти дневно в продължение на 1 седмица.

За да постигнете максимален успех, всеки път използвайте прясно смлян карамфил на прах.

Тиквени семки

Тиквените семки са особено ефикасни при заразяване с тения и кръгли червеи. Те съдържат вещество, наречено пиперазин, което помага за парализирането на паразитите, така че те все още могат да бъдат изхвърлени живи през червата.

В статия, посветена на природните средства за борба с паразитите, известната американска натуропатка и диетоложка Кати Уонг описва как натуропатите успешно използват тиквени семки за изчистване на червеи.

Чесън

Пресният чесън има много отлични ползи за здравето. Затова не е изненада, че чесънът е чудесно средство и в борбата с паразитите.

Пресният чесън действа срещу кръгли червеи и тении, както и срещу жиардия.

Високият процент алицин е причина за антипаразитното му действие. Това вещество се образува от аминокиселината алицин, която се отделя при рязане или пресоване на пресни скилидки чесън.

Тъй като след кратко време алицинът се превръща в друго серно съединение, важно е чесънът да се консумира сравнително бързо след като се пресова скилидката. Чесънът е отлично средство за прочистване на организма.

Как да избегнем паразитна инфекция

Независимо дали паразитите, бактериите или вирусите застрашават организма, трябва да действате бързо, за да избегнете увреждане на червата. В края на краищата здравето на червата се отразява на целия организъм. Увреждането на чревната стена и нарушената чревна микрофлора са в основата на много заболявания. Всеки, който иска да бъде здрав и да се чувства добре, трябва да се грижи за червата си.

  • Здравословна диета: основната диета укрепва организма, като се предпазва от паразити. Хелминтите предпочитат лоша чревна микрофлора.
  • За укрепване на имунната система: използвайте пробиотици или омега 3 мастни киселини.
  • Измивайте добре ръцете си със сапун и вода след всеки тоалет и поддържайте ноктите си къси.
  • Мийте редовно ръцете си след хранене и игра с домашните си любимци.
  • Измийте плодовете и зеленчуците преди консумация.
  • Въздържайте се от консумация на сурово месо или риба.

Храна и напитки по време на почивка:

Избягвайте всички видове сурово месо, риба и раци. Не забравяйте, че макар биологичните плодове и зеленчуци да не съдържат пестициди и хербициди, това не означава, че те са свободни от паразити! Защото те често се наторяват с животински изпражнения, които обаче също много често са пълни с паразити.

Никакви салати (заради изплакнатата вода!), яжте само варени зеленчуци, пийте напитки само от оригинални затворени бутилки, пийте само прясно сварени напитки (чай, кафе), избягвайте суровата храна, ако е възможно, яжте само измити плодове и яжте само сварени гъби.

Методи за превенция

Естествени мерки срещу чревни хелминти

В обобщение, заразяването с паразити е широко разпространен проблем, който не бива да се подценява. Разбира се, съществуват и холистични и натуропатични методи на лечение, които, от една страна, действат профилактично, но от друга, могат да затруднят оцеляването и размножаването на паразитите в организма при вече съществуваща паразитна инвазия.

Особено добра антипаразитна мярка е почистването на червата. Прочистването на червата не само подобрява състоянието на храносмилателната система, но е известно, че укрепва имунната система особено интензивно. Точно тези две условия - чиста храносмилателна система (здрава чревна флора) и силна имунна система - правят заразяването с паразити почти невъзможно.

Освен това се препоръчва добавяне на пробиотични чревни бактерии за възстановяване на чревната микрофлора.

За да се намали максимално рискът от заразяване с паразити, на първо място трябва да се полагат грижи за добра хигиена. Това включва последователно и старателно миене на ръцете след тоалетна и преди всяко хранене. Дори след игра с домашни любимци ръцете трябва да се почистват по подходящ начин.

Кучетата и котките трябва редовно да се проверяват за заразяване с глисти и ако са заразени, да се обезпаразитяват.

Тъй като много пресни храни могат да бъдат идеално място за размножаване на паразити, е важно да: Измивате добре плодовете и зеленчуците преди консумация.

Най-добре е да се въздържате от консумация на сурова риба и сурово месо. Суровото мляко и суровите яйца трябва да се консумират само ако е известен безупречен източник на тези силно възприемчиви продукти.





Коментари

Популярни публикации от този блог

П.П. Гаряев за Матриците на Гаряев и лингвистично-вълновата генетика

П.П. Гаряев (Доктор по биология, директор на Института по лингвистично-вълнова генетика), за Матриците на Гаряев, информационната медицина  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАТРИЦИТЕ НА ГАРЯЕВ ПРАВИЛА ЗА СЛУШАНЕ Препоръчваме ви да слушате всички матрици на Гаряев последователно. Но е възможно да го разделите на части по произволен начин, например на тройки. В началото всяка от тях трябва да се слуша в продължение на 1-2 дни. По-късно, след адаптацията, можете да прослушате всички части заедно. Субективно, въз основа на усещанията си, ще определите файловете, които чувствате и работят най-добре. Отсега нататък можете да ги слушате предимно тях. Силата на звука не трябва да е твърде висока. За предпочитане е да слушате след сън, през деня и преди лягане. Можете също така да възпроизвеждате програми във фонов режим, докато спите. Препоръчително е да използвате слушалки. Преди да започнете да слушате, е желателно да се настроите към програмата, да се отпуснете напълно, ако е възможно, без чужди

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи  

Всичките оригинални матрици на Гаряев

Всичките оригинални матрици на Гаряев ( плейлист ) Оригиналните звукови матрици на Гаряев не са променяни по време на редактирането, което означава, че качеството на звука остава неизменено, а въздействието на матрицата върху тялото е максимално! С други думи, амплитудата на звуковата пътечка не е повлияна от всякакви оптимизатори, нормализатори и софтуерни усилватели. Също така честотата и битрейтът остават незасегнати.  Всички матрици на Гаряев можете да намерите на https://bit.ly/garyaevmatrixall   Правила за слушане на Матриците на Гаряев :  1. 1-2 пъти дневно, не по-късно от 2 часа преди лягане. За жените - едномесечен курс за слушане всеки ден. За мъже - едномесечен курс на слушане, всеки втори ден. -Програмата трябва да се използва сутрин, през деня или вечер.  2. Силата на звука не трябва да е твърде висока.  3. Прослушването за предпочитане трябва да става с качествени слушалки или тонколони.  4. Настройте се на програмата, преди да я слушате, отпуснете се напълно, без чужди м