Матриците на Гаряев : Женско биле - корен

Матриците на Гаряев : Корен от женско биле


Лечебните свойства на корена от женско биле се определят от уникалния му състав от биологично активни компоненти. Растението съдържа съединения като аспарагин и глициризин, както и редица киселини - глициризинова, аскорбинова, глициретинова и някои други - които формират основния ефект върху организма. Откриват се също кумарини, терпенови съединения (сапонини), стероли и биофлавоноиди. Коренът от женско биле е богат и на минерали като желязо, мед, алуминий, селен, цинк, манган, калий и други.
То е богато и на етерични масла, пигменти, танини и полизахариди.

Водещата област на приложение е лечението на респираторни заболявания (различни видове кашлица, бронхит, трахеит), патология на храносмилателната система, възпалителни заболявания. Лекарствата против гадене на основата на корен от женско биле се използват активно при деца, тъй като нямат такива странични ефекти като гадене и повръщане. Освен това сред активните съставки на корена от женско биле има компонент, който може да инхибира вирусните частици.

Благодарение на глициризиновата киселина растението има антисклеротично действие. Киселината реагира със стероловите молекули, като потиска синтеза на лошия холестерол. Женското биле има и противовъзпалително и антиалергично действие и спомага за стимулиране на дейността на надбъбречните жлези.

Сапонините спомагат за засилване на производството на слуз в храносмилателната и дихателната система, като предпазват тъканите от дразнене и от въздействието на агресивни лекарства, вируси и микроби. Те също така втечняват слузта, която се натрупва в бронхите, помагат за отхрачването ѝ и дезинфекцират слузта.

Флавоноидите имат лек аналгетичен ефект, помагат за намаляване на спазмите и възпаленията и за отпускане на гладката мускулатура в бронхите и чревната стена. Тези вещества също така нормализират пропускливостта на капилярите към течната част на кръвта.
Матриците на Гаряев : Корен от женско биле (с музика)

Корен от женско биле - без това растение не можете да се справите с VEB (вирус на Епщайн Бар) в щитовидната жлеза, черния дроб, далака и репродуктивната система.

Женското биле не само отслабва VEB на етапа на мононуклеозата, но също така помага на организма да преживее тежките втори и трети етапи от развитието ѝ, които се появяват в други части на тялото, докато унищожавате клетките ѝ в някои от тях.

Коренът от женско биле възстановява надбъбречните жлези, подпомага функцията на бъбреците и намалява възпалението, причинено от синдрома на раздразнените черва. Силно препоръчително е да се приема при симптоми за синдрома на хроничната умора.

Ако се опитвате да се откажете от кофеина, опитайте чай от корен на женско биле. То ще ви зареди сутрин също толкова добре, колкото и обикновеното кафе.

Ако имате проблеми с храносмилането или сте се нахранили лошо в ресторанта, пийте чай от корен на женско биле. Той ще помогне на стомашно-чревния ви тракт да функционира. (От книгата на Антъни Уилям - Лечителят Медиум).

Матриците на Гаряев : Корен от женско биле (оригинал, без музика)

Коментари

Популярни публикации от този блог

П.П. Гаряев за Матриците на Гаряев и лингвистично-вълновата генетика

Тридемия от Биомедис