Пропускане към основното съдържание

Мед : Матриците на Гаряев (пчелен мед)

Мед : Матриците на Гаряев (пчелен мед)

Медът е добре познат естествен антисептик, антиоксидант и антибиотик. Това вещество има противогъбични, антибактериални и пребиотични свойства. Някои смятат, че боксовата легенда Мохамед Али е консумирал напитка от мед и пчелен прашец преди победните си двубои. Трудно е да се каже дали това е истина или измислица, но фактът, че медът има много полезни свойства, е неоспорим. Освен това някои сортове са особено полезни при определени заболявания. 




Противовъзпалителните и успокояващи свойства на меда могат да облекчат кашлицата, включително и тази, причинена от сезонни алергии. Проучванията показват, че медът действа като декстрометорфан (активната съставка на лекарствата против кашлица). Той действа и като защитен филм около гърлото, предотвратявайки дразненето. Децата, които са склонни към чести настинки и болки в гърлото, намират за полезно да консумират малки порции мед всеки ден. Най-добре е този сладък продукт да се дава на детето около половин час преди лягане. 


ЗАЗДРАВЯВАНЕ НА РАНИ


Медът е използван в традиционната медицина за борба с инфекциите, особено на кожата, до появата на пеницилина. Антибактериалните, противогъбичните и антиоксидантните свойства на меда го правят идеален за ускоряване на заздравяването на рани. Научно доказано е, че медът е ефективен срещу над 250 щама бактерии (включително Staphylococcus aureus и Enterococcus aureus). В някои клиники активно се използват медени превръзки за лечение на рани от изгаряне. В Съединените щати изследователите са доказали, че медът ускорява заздравяването на 58 от 59 рани. 


ПРОТИВ АЛЕРГИИ 


Медът от района, в който живеят хора, съдържа цветен прашец от местните растения. Това означава, че с всяка порция местен мед човек получава определена част от алергена. Това развива резистентност на организма към полените, които са причината за алергията. С други думи, медът укрепва имунната система и способността на организма да се противопоставя на един от най-силните алергени - цветния прашец. Основният момент обаче е, че медът винаги трябва да бъде местно производство. Това не е просто научна теория, а доказан факт. В контролната група терапията с мед намалява симптомите на алергия с около 60 %, а дните с тежка алергия - със 70 %. 


ПРИ ХЕРПЕСИ


16 възрастни пациенти с повтарящи се херпесни язви и генитален херпес съобщават за значително подобрение след лечение с мед. Каква е тайната? Първо, медът изсушава раните по-бързо. Второ, високото съдържание на захар потиска растежа на бактериите. Трето, пчелният ензим, който насекомите отделят в нектара, съдържа малки количества водороден пероксид. Поради тази причина медът често е една от съставките на лекарствата за херпес в аптеките. Важно е обаче да се разбере, че нито медът, нито фармацевтичните продукти понастоящем са в състояние да излекуват напълно херпеса, а само да намалят симптомите на вирусното заболяване. сладкият нектар е богат на антиоксиданти, които помагат за защитата на мозъчните клетки от свободните радикали и други причини. Проучване от 2011 г. установява, че ежедневната консумация на една чаена лъжичка мед подобрява паметта и мозъчната функция [12]. Освен това този сладък продукт подобрява усвояването на калция от организма, от който според учените мозъкът се нуждае за аналитичната дейност и способността да взема адекватни решения. С напредването на годините човешкият мозък се нуждае от повече витамини и минерали, за да се предотврати развитието на деменция. Медът е отлично средство за тези нужди. 


БЕЗСЪНИЕ


Медът може да бъде полезен за хора, страдащи от безсъние. Медът активира производството на серотонин - невротрансмитер, отговорен за доброто настроение и чувството за щастие. След това организмът превръща серотонина в мелатонин - химическото съединение, отговорно за по-дългия и качествен сън. Освен това медът съдържа аминокиселината триптофан, която също спомага за спокойния сън. 


ПРИРОДНО ЛЕЧЕНИЕ ПРИ ПЪРХОТ 


Пърхотът е известно гъбично заболяване на кожата. Ако си спомните, че медът има противогъбични свойства, лесно ще разберете как той може да ви избави от пърхота. Козметолозите съветват да се лекува с 10% разтвор на мед (разреден с топла вода), който трябва да се прилага в продължение на 3 часа върху скалпа (преди измиване). Двуседмичен курс на такова лечение ще ви избави от пърхота, който няма да се върне дори след 6 месеца. Той е добро средство за лечение на дерматит и други гъбични заболявания и облекчава сърбежа и зачервяването на кожата. 


ИМУНИТЕТ


Сред многото ползи от меда е способността му да укрепва имунната система. В много древни писания има рецепта за лечебна напитка, приготвена от лъжица мед, сока на половин лимон и топла вода. В древността тази напитка се е препоръчвала да се пие на гладно като общоукрепващо средство. Трябва да се отбележи, че съвременните лекари са единодушни, че редовното му пиене ще ви помогне да се предпазите от много болести и да укрепите имунната система. 


ОТСЛАБВАНЕ


Не е изненада, че медът, като сладко изделие, може да подпомогне загубата на тегло. Благодарение на химическия си състав нектарът стимулира метаболитните процеси и ускорява изхвърлянето на токсините от организма. За отслабване се препоръчва да се приемат по 2 чаени лъжички мед дневно (сутрин на гладно и преди лягане). За целта разредете 1 чаена лъжичка от нектара в чаша вода. Между другото, диетолозите твърдят, че напитката в тази рецепта е почти идентична с химическия състав на кръвната плазма. Антицелулитният масаж с мед може да ускори процеса на сваляне на излишните килограми. За тази цел върху проблемните зони се нанася течен мед. Масажът се прави с потупващи движения, докато медът се превърне в бяла каша. След това изплакнете и увийте третирания участък от кожата с нещо топло. 


Други ползи от меда: благодарение на флавоноидите той предпазва от сърдечносъдови заболявания; полезен при язва на стомаха и други храносмилателни нарушения; важен за повишаване на спортната издръжливост; подобрява зрението; лекува импотентност и предотвратява преждевременната еякулация; лекува заболявания на пикочните пътища; облекчава гадене и диария; има пребиотични свойства (някои сортове съдържат 6 вида лактобацили и 4 вида бифидобактерии) 

Коментари

Популярни публикации от този блог

П.П. Гаряев за Матриците на Гаряев и лингвистично-вълновата генетика

П.П. Гаряев (Доктор по биология, директор на Института по лингвистично-вълнова генетика), за Матриците на Гаряев, информационната медицина  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАТРИЦИТЕ НА ГАРЯЕВ ПРАВИЛА ЗА СЛУШАНЕ Препоръчваме ви да слушате всички матрици на Гаряев последователно. Но е възможно да го разделите на части по произволен начин, например на тройки. В началото всяка от тях трябва да се слуша в продължение на 1-2 дни. По-късно, след адаптацията, можете да прослушате всички части заедно. Субективно, въз основа на усещанията си, ще определите файловете, които чувствате и работят най-добре. Отсега нататък можете да ги слушате предимно тях. Силата на звука не трябва да е твърде висока. За предпочитане е да слушате след сън, през деня и преди лягане. Можете също така да възпроизвеждате програми във фонов режим, докато спите. Препоръчително е да използвате слушалки. Преди да започнете да слушате, е желателно да се настроите към програмата, да се отпуснете напълно, ако е възможно, без чужди

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи  

Всичките оригинални матрици на Гаряев

Всичките оригинални матрици на Гаряев ( плейлист ) Оригиналните звукови матрици на Гаряев не са променяни по време на редактирането, което означава, че качеството на звука остава неизменено, а въздействието на матрицата върху тялото е максимално! С други думи, амплитудата на звуковата пътечка не е повлияна от всякакви оптимизатори, нормализатори и софтуерни усилватели. Също така честотата и битрейтът остават незасегнати.  Всички матрици на Гаряев можете да намерите на https://bit.ly/garyaevmatrixall   Правила за слушане на Матриците на Гаряев :  1. 1-2 пъти дневно, не по-късно от 2 часа преди лягане. За жените - едномесечен курс за слушане всеки ден. За мъже - едномесечен курс на слушане, всеки втори ден. -Програмата трябва да се използва сутрин, през деня или вечер.  2. Силата на звука не трябва да е твърде висока.  3. Прослушването за предпочитане трябва да става с качествени слушалки или тонколони.  4. Настройте се на програмата, преди да я слушате, отпуснете се напълно, без чужди м