Пропускане към основното съдържание

Ангина : БРТ при възпаление на лимфните възли на гърлото

Ангина : Биорезонансен комплекс при възпаление на лимфните възли на гърлото


Възпалението на сливиците се нарича тонзилит. Тонзилитът може да бъде вирусен или бактериален. Ангината е възпаление на небцовите сливици, обикновено от бактериален произход. Това заболяване има редица усложнения и затова изисква задължително лечение под наблюдението на общопрактикуващ лекар. Различават се катарална ангина, при която има само зачервяване на небцовите сливици, и гнойни форми (лакунарна и фоликуларна). По-рядко се срещат катарални възпаления на гърлото.


Причини за ангина

Възпаленото гърло се причинява от бактерии, като стрептококи (повече от 90% от случаите) или стафилококи (по-малко от 10%). Източникът на инфекцията може да бъде пациент или носител. Заразяването най-често става по въздушно-капков път, въпреки че е възможно инфекцията да се предаде и чрез храна, например при използване на общи прибори. Ето защо, ако член на семейството ви се разболее, той трябва да бъде изолиран и да му бъдат предоставени лични прибори за времето на заболяването.

Симптоми на ангина :

  • Остра и силна болка в гърлото, която се влошава при преглъщане;
  • Висока телесна температура (39-40ºC);
  • Обща слабост, главоболие;
  • подути лимфни възли под долната челюст, близо до шията.
  • При децата (особено при малките) също се наблюдават симптоми като отказ от хранене, слюноотделяне и болки в ушите.

В случаите на лакунарно възпаление на гърлото сливиците са уголемени, зачервени и покрити с бял налеп. В случаите на фоликуларно възпаление на гърлото сливиците са уголемени, зачервени и покрити със светложълти мехури, наподобяващи малки оризови зърна.

Диагноза


Диагнозата на възпаленото гърло се основава на клиничните симптоми на заболяването, но в някои случаи лекарят може да вземе секрет от гърлото за дифтерия.

Лечение на възпалено гърло


С какво може да помогне лекарят ?

Основата на лечението са антибактериалните лекарства. Лекарят предписва антибиотици след преглед, внимателен разпит и (в някои случаи) след резултатите от фарингеален секрет. Не се лекувайте сами. Възпаленото гърло няма да изчезне без употребата на антибиотици. Гаргарата, противовъзпалителните спрейове и сиропите няма да премахнат напълно бактериалния агент.

Какво можете да направите вие ?

Почивката на легло е важна, за да се намали вероятността от усложнения в началото на заболяването. Трябва да се избягват пикантни, груби и тежки храни. Препоръчва се да се пие много топла вода (мляко с мед, чай с лимон), лек бульон, течна каша, целувки. Честата гаргара с антибактериални разтвори и използването на антисептични и противовъзпалителни инхалации и спрейове ускорява оздравителния процес и намалява локалните симптоми на заболяването.

Не трябва да се опитвате да отстранявате плаката от сливиците или да избирате сами антибиотик за лечение.


Коментари

Популярни публикации от този блог

П.П. Гаряев за Матриците на Гаряев и лингвистично-вълновата генетика

П.П. Гаряев (Доктор по биология, директор на Института по лингвистично-вълнова генетика), за Матриците на Гаряев, информационната медицина  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАТРИЦИТЕ НА ГАРЯЕВ ПРАВИЛА ЗА СЛУШАНЕ Препоръчваме ви да слушате всички матрици на Гаряев последователно. Но е възможно да го разделите на части по произволен начин, например на тройки. В началото всяка от тях трябва да се слуша в продължение на 1-2 дни. По-късно, след адаптацията, можете да прослушате всички части заедно. Субективно, въз основа на усещанията си, ще определите файловете, които чувствате и работят най-добре. Отсега нататък можете да ги слушате предимно тях. Силата на звука не трябва да е твърде висока. За предпочитане е да слушате след сън, през деня и преди лягане. Можете също така да възпроизвеждате програми във фонов режим, докато спите. Препоръчително е да използвате слушалки. Преди да започнете да слушате, е желателно да се настроите към програмата, да се отпуснете напълно, ако е възможно, без чужди

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи  

Всичките оригинални матрици на Гаряев

Всичките оригинални матрици на Гаряев ( плейлист ) Оригиналните звукови матрици на Гаряев не са променяни по време на редактирането, което означава, че качеството на звука остава неизменено, а въздействието на матрицата върху тялото е максимално! С други думи, амплитудата на звуковата пътечка не е повлияна от всякакви оптимизатори, нормализатори и софтуерни усилватели. Също така честотата и битрейтът остават незасегнати.  Всички матрици на Гаряев можете да намерите на https://bit.ly/garyaevmatrixall   Правила за слушане на Матриците на Гаряев :  1. 1-2 пъти дневно, не по-късно от 2 часа преди лягане. За жените - едномесечен курс за слушане всеки ден. За мъже - едномесечен курс на слушане, всеки втори ден. -Програмата трябва да се използва сутрин, през деня или вечер.  2. Силата на звука не трябва да е твърде висока.  3. Прослушването за предпочитане трябва да става с качествени слушалки или тонколони.  4. Настройте се на програмата, преди да я слушате, отпуснете се напълно, без чужди м