Пропускане към основното съдържание

Перла : Матрици на Гаряев (сминдух)

Състав на перлената матрица:

  • цитруси
  • жълт сминдух
  • ябълка
  • цветя от лайка
  • розмарин
  • мента
  • липа
Автор на матрицата : Anton Matrix Laboratory






Сложната композиция на матрицата Перла е съставена от матрици със следните свойства:

ЦИТРУС Подобно на силите на слънцето, той дава жизнена енергия, възстановява силите, изчиства енергийното поле на човека. Помага за възстановяване от болести и трудни житейски ситуации. Помага за вземане на решения в трудни ситуации, пречиства и предпазва от разваляне. Вярва се също, че отблъсква злите духове, предпазва хората от лоши очи. Помага за хармонизиране на отношенията с другите, за подобряване на личния живот, допринася за финансовото благополучие. 

ЖЪЛТ СМИНДУХ Нормализиране на работата на всички функционални системи и органи: Нервна и сърдечно-съдова система, имунитет, регенерация на клетките и тъканите, заздравяване на рани, лигавици, синтез на колаген, Намалява вредния холестерол (липопротеини с ниска плътност) и нивата на кръвната захар, Бори се с хронични и остри стомашно-чревни разстройства - язви, колит, облекчава запек, антипиретик, потогонно средство, отхрачващо средство, прочиства кръвта и кръвоносните съдове, Възстановява ставните тъкани, Разтваря и отстранява камъни, антибактериално и противогъбично средство, Бори се с белодробни заболявания, дори помага срещу туберкулоза. 

ЯБЪЛКА. Възстановява сърцето, белите дробове, бъбреците, мозъка, белодробната тъкан, пречиства кръвта, предпазва лигавицата на стомаха от увреждане, поддържа здравословна чревна микрофлора, поддържа нормалния метаболизъм, помага за предотвратяване на ракови заболявания. Той е най-свещеният плод, символизиращ съвършенството, младостта, красотата, както и целия космос и вселената. И както Вселената е безгранична и многостранна, така и ябълката има символи с обратната страна на монетата. Затова се изпълвайте само с нейните положителни качества! 

ЦВЕТОВЕ ОТ ЛАЙКА Лайката има спазмолитично, болкоуспокояващо, противовъзпалително, антисептично, потогонно, жлъчегонно, седативно действие, намалява алергичните реакции, повишава секреторната активност на храносмилателните жлези. Те облекчават ненужния стрес и релаксацията и ускоряват оздравителния процес. Помагат на фините тела да се възстановят от наранявания. Използва се за пречистване на енергийните потоци, за възстановяване на женската сила, за хармонизиране и пречистване, за привличане на благоденствие. При древните славяни лайката е едно от седемте свещени растения (наред с дъба, върбата, леската, хмела, смрадликата и имела). 

РОЗМАРИН Аналгетик, диуретик и жлъчегонно средство, дезинфектант срещу вируси, микроби, гъбички и възпаления. Служи за обновяване на физическата и духовната енергия, като се фокусира върху същественото и не позволява да се разпилява от дреболии. Стимулира интереса към заобикалящия ни свят и подтиква към активен начин на живот. Предпазва от разваляне и зли очи. Предпазва от мързел, апатия, депресия и сънливост. 

МЕНТА Освежава, успокоява, релаксира, подобрява секреторната дейност на жлезите с вътрешна секреция; Подобрява енергийното състояние, възстановява нарушеното равновесие, отваря сърдечната чакра. Облекчава меланхолията, премахва повишеното напрежение, предпазва от насилствени атаки; премахва магьоснически заклинания, просветлява ума; Подобрява психическите способности, дарява любов, пречиства, регулира енергията. 

ЛИПОВ ЦВЯТ Символ на Девата, съпружеската вярност и любовта. Силно потогонно, противовъзпалително и болкоуспокояващо действие, помага за премахване на камъни в бъбреците и пикочния мехур, изгаряния и киселини, спазми и болки в корема. Стимулира душата и има пречистващо и регенериращо действие върху ума. 

Матрицата е създадена в Anton Matrix Lab по метода на П. Гаряев.

Уникалните ползи за здравето от сминдуха (хелба)


Хелба ( الحلبة , trigonella foenum-graecum L., сено от сминдух, чилбе, шамбала, чаман, сминдух, сминдухова трева, гръцко сено, гръцки кози трилистник, гръцка пчелна пита, триъгълник, камилска трева) е популярна подправка и лекарство в целия свят. Цялото растение (включително семената) има интензивна миризма с лек орехов аромат.

Рецепти със семена от сминдух са открити в египетски папируси, датиращи от 1500 г. пр.н.е.
В Древен Египет чилбе се е използвало за лечение на изгаряния и за предизвикване на раждане, както и за балсамиране на мумии. През V в. пр.н.е. известният Хипократ лекува много заболявания със сминдух. Семената са били използвани от гладиаторите и гръцките атлети за стимулиране на силата и апетита. Карл Велики отглежда сминдух в собствената си страна и го използва като лек за плешивост.

Арабските лекари са използвали сминдуха в мехлеми за лечение на рани и абсцеси, тъй като семената на чилбе съдържат много растителна слуз и слепващи вещества. Прилагането на тази слуз върху рана е полезно за успокояване на раздразнените и възпалени тъкани. Подобен ефект има и при перорален прием. Китайските лекари го използват при херния, треска, заболявания на пикочния мехур, бъбречни заболявания, мускулни болки и импотентност, препоръчват го при треска, чревни и белодробни заболявания, генитални инфекции при мъжете, запек, атеросклероза, високи нива на триглицериди и холестерол. Индийските специалисти използват тази подправка за лечение на язвена болест, за подобряване на женското здраве. В Европа чилбе е широко използвано от бенедиктинските монаси. От девети век насам растението се използва широко в народната медицина за лечение на рани, треска, дихателни и стомашни заболявания. В Северна Америка колонизаторите използват сминдуха за лечение на женски болести. В крайна сметка се превръща в основен компонент на известното билково лекарство за менструален дискомфорт на Лидия Пинкъм. Във всеки случай американският създател на това лекарство го обявява за най-голямото медицинско откритие на XIX век.

Днес сминдух се използва широко в много страни по света. В Саудитска арабия и други арабски страни хилбе е популярно. там се използват не само семената на това растение, но и зелените листа заради високата им хранителна стойност. В някои части на Саудитска Арабия има няколко популярни ястия, които се приготвят с помощта на семена от хилбе, особено по време на месец Рамазан.

Съвременните учени са анализирали състава на сминдуха и са установили, че той е богат на протеини и въглехидрати, съдържа калий, фосфор, магнезий, желязо, калций, витамини А, С, В1, В2, РР, фолиева киселина и е много близък по състав до рибеното масло.

Сминдухът принадлежи към семейството на бобовите растения. Семената му са средно големи, с цвят на горчица, правоъгълни и с ивици. Разсадът от сминдух покълва за 6-7 дни.

Кълновете от сминдух дезинфекцират и прочистват кръвта, бъбреците и черния дроб. Те стимулират апетита и се препоръчват при анемия и физическа умора. Те са богати на белтъчини и въглехидрати, витамини А, D, Е и група В, минерали като фосфор, калий, желязо, калций, магнезий, сяра.

Кълновете сминдуха се консумират сурови. Вкусът им е леко пикантен, затова се използват като подправка за салати и супи.

Диапазонът на медицинските приложения на хилбе е много широк, тъй като то има силни противовъзпалителни свойства и успокояващ ефект. Хилбе е отлично средство за хора, отслабени след болест, и за такива, които се възстановяват от болест, особено при заболявания на нервната, дихателната и репродуктивната система.

Биологичните ефекти на сминдуха са отхрачващи, антипиретични, тонизиращи, антиатеросклеротични, антидиабетни, слабителни и др. Hilbe се използва за подпомагане на диабет и непоносимост към захар

След задълбочени научни изследвания Европейското научно дружество по фитотерапия включва сминдуха в списъка си със средства, полезни за лечение на диабет и намаляване на холестерола. Сминдухът също така подпомага окисляването на липидите и по този начин намалява свободните радикали в кръвта.

Германската агенция по храните и лекарствата, подобно на FDA (САЩ), е признала полезността на сминдуха и е одобрила употребата му за медицински цели, по-специално за разтваряне на слуз и други секрети, за подобряване на кръвообращението и за потискане на развитието на инфекции.
Абу Али Ибн Сина (Авицена):

Хилбе успокоява гърлото и болките в гърдите и успокоява кашлицата и астмата, особено ако се вари с мед. Ако се свари с оцет (ябълков оцет), е много полезен за лечение на чревни язви, а ако се свари с вода, е полезен при диария. Маслото от хилбе е полезно при тумори на стомаха. Ако маслото от него се свари с мед, то помага за отстраняване на гъстата влага (шлаки) от червата, увеличава отделянето на урина и менструална кръв и е полезно при хемороиди.

Респираторни заболявания.

Хилбе е едно от най-добрите домашни средства за лечение на настинки и белодробни заболявания, използва се при грип, бронхит, ларингит, синузит, пневмония, туберкулоза, при продължителна, хронична кашлица, бронхиална астма.

Препоръчват се 2 чаени лъжички семена, сварени в 1 чаша вода за 5-10 минути на слаб огън с фурми, смокини или мед (може да се комбинират). Приемайте 3-4 пъти дневно с половин чаша напитка. Млечната отвара от Хилбе е много полезна при суха кашлица.

При болки в гърлото можете да гаргарите с инфузията: 2 супени лъжици семена от сминдух престояват 30 минути в 0,5 литра вода, изваждат се, оставят се да престоят 15 минути, прецеждат се.

Женско здраве

Съвременните изследвания потвърждават, че хилбето е отлично средство за лечение на женски болести. Семената на сминдуха съдържат диосгенин, който по структура и действие е подобен на женския полов хормон естроген. В големи количества хилбе действа като силен стимулант, който подпомага появата на менструация и предизвиква прилив на кърма. Ако ви липсва мляко, пийте 3-4 чаши настойка от семена на хилбе на ден (2 чаени лъжички семена на чаша вряла вода, запарени с мед).

Оросяването със силна инфузия (1-2 супени лъжици семена на чаша вряла вода) се използва успешно за лечение на инфекциозни заболявания на гениталната област, възпаление на матката, вагината и вулвата.




Коментари

Популярни публикации от този блог

П.П. Гаряев за Матриците на Гаряев и лингвистично-вълновата генетика

П.П. Гаряев (Доктор по биология, директор на Института по лингвистично-вълнова генетика), за Матриците на Гаряев, информационната медицина  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАТРИЦИТЕ НА ГАРЯЕВ ПРАВИЛА ЗА СЛУШАНЕ Препоръчваме ви да слушате всички матрици на Гаряев последователно. Но е възможно да го разделите на части по произволен начин, например на тройки. В началото всяка от тях трябва да се слуша в продължение на 1-2 дни. По-късно, след адаптацията, можете да прослушате всички части заедно. Субективно, въз основа на усещанията си, ще определите файловете, които чувствате и работят най-добре. Отсега нататък можете да ги слушате предимно тях. Силата на звука не трябва да е твърде висока. За предпочитане е да слушате след сън, през деня и преди лягане. Можете също така да възпроизвеждате програми във фонов режим, докато спите. Препоръчително е да използвате слушалки. Преди да започнете да слушате, е желателно да се настроите към програмата, да се отпуснете напълно, ако е възможно, без чужди

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи  

Всичките оригинални матрици на Гаряев

Всичките оригинални матрици на Гаряев ( плейлист ) Оригиналните звукови матрици на Гаряев не са променяни по време на редактирането, което означава, че качеството на звука остава неизменено, а въздействието на матрицата върху тялото е максимално! С други думи, амплитудата на звуковата пътечка не е повлияна от всякакви оптимизатори, нормализатори и софтуерни усилватели. Също така честотата и битрейтът остават незасегнати.  Всички матрици на Гаряев можете да намерите на https://bit.ly/garyaevmatrixall   Правила за слушане на Матриците на Гаряев :  1. 1-2 пъти дневно, не по-късно от 2 часа преди лягане. За жените - едномесечен курс за слушане всеки ден. За мъже - едномесечен курс на слушане, всеки втори ден. -Програмата трябва да се използва сутрин, през деня или вечер.  2. Силата на звука не трябва да е твърде висока.  3. Прослушването за предпочитане трябва да става с качествени слушалки или тонколони.  4. Настройте се на програмата, преди да я слушате, отпуснете се напълно, без чужди м