Пропускане към основното съдържание

Карамфил : Матрица на Гаряев

Карамфилът може да помогне и при лечението на заболявания на устната кухина като гингивит и пародонтит. Антибактериалните свойства на карамфила помагат да се намали разпространението на бактерии в устата.




Може да подобри здравето на черния дроб


Проучванията показват, че полезните съединения, открити в карамфила, могат да спомогнат за подобряване на здравето на черния дроб. Особено полезен е евгенолът, който активно се бори с възпаленията. В някои случаи той дори може да обърне развитието на хронично чернодробно заболяване.

Карамфилът е богат и на антиоксиданти, които могат да помогнат за предотвратяване на чернодробни заболявания поради способността им да намаляват оксидативния стрес.

Може да помогне за регулиране на нивата на кръвната захар


Проучване показва, че екстрактът от карамфил помага за нормализиране на нивата на кръвната захар. Полезните вещества в карамфила увеличават секрецията на инсулин и подобряват функцията на клетките, произвеждащи инсулин.

Вещиците и магьосниците отдавна използват магическите свойства на карамфила, за да се предпазят от завистници, врагове и агресивни извънземни същества. Талисман от пресни листенца или подправка ще премахне всяко негативно влияние, ще пречисти притежателя си, а също така ще го избави от пристъпи на паник атаки, изблици на гняв и чести истерии. Карамфилът действа много нежно и затова може да се използва за защита на дете.

Божествено растение, почитано още от древността, то често е използвано като талисман срещу неземни сили, разваляне и проклятия. Човек, който носи карамфил, не трябва да се страхува от завистници, клюкари и енергийни вампири. Вещиците и магьосниците отдавна се защитават с цветето, особено по време на Инквизицията, а също така използват листенца за прочистване на помещения за магически ритуали. Ако имате добра идея, можете да го използвате като подарък за човек, който е тежко болен, така че да отнеме негативните емоции и да помогне за бързото ви възстановяване.

Полезни свойства на карамфила :

  • Антисептично и аналгетично действие.
  • Подобрява кръвообращението, премахва вредните вещества, токсините, укрепва имунната система.
  • Отхрачващо действие - отстранява слузта от горните дихателни пътища. 
  • Ускорява метаболизма.
  • Облекчава спазмите и мускулните спазми.
  • Повишава апетита.
  • Подобрява защитните сили на организма.
  • Помага за лечение на безплодие.
  • Облекчава пристъпите на астма.



Етеричното масло от карамфил нормализира нервно-психическите процеси, подобрява паметта, възстановява силите, повишава апетита, лекува респираторни заболявания ...

Особено ефективно средство и при зъбобол !!!

Етеричното масло от карамфил съдържа :

  • танини - тонизира, укрепва имунната защита;
  • флавоноиди - помагат за справяне с бързата умора и слабост, борят се с чупливостта на капилярите, възпалителни заболявания на стомашно-чревния тракт
  • стероли - има антимикробни и противовъзпалителни свойства;
  • Фибри - прочистват организма от вредни вещества;
  • Протеин - повишава защитните сили на организма и подобрява метаболитните процеси;
  • Витамини, С, А, Е, В, микроелементи и др.

Коментари

  1. ЛЕЧЕБНИТЕ СВОЙСТВА ИЛИ КАКВИ СА ПОЛЕЗНИТЕ СВОЙСТВА НА КАРАМФИЛА ЗА ОРГАНИЗМА
    Първото описание на карамфила е направено от римския писател Плиний около 77 г. Според неговия труд "Естествена история" може да се заключи, че в древната медицина карамфилът е бил ценен лечител, използван за лечение на различни респираторни заболявания, сексуални дисфункции, чернодробни и стомашни проблеми, подобряване на паметта и облекчаване на зъбобол. Китайските императори, английската кралица Елизабет I и техните поданици са дъвчели карамфилови пъпки със същата цел, както и за подобряване на дишането.
    По време на чумните епидемии в Европа карамфилът е струвал повече от златото. За да се предпазят от смъртоносната инфекция, богаташите го носели в кожени торбички около врата си, а чумните лекари слагали подправката в маските си, за да не допуснат заразата. А днес? Потвърдили ли са учените ползите от карамфила за здравето? Да! Те не само са потвърдили ползите от него, но и все още изучават въздействието му върху човешкото здраве. Учени от цял свят отбелязват ефективното въздействие, големия потенциал и бъдещото използване на карамфила за лечение дори на най-сериозните заболявания, като например рак.

    Съвременните езотерици твърдят, че този тамян има силата да хармонизира пространството.
    Магическите свойства на подправката карамфил задействат процеса на пречистване от натрупаната негативност.
    В помещение, в което се усеща мирисът на тази подправка, хората спират да влизат в конфликти и да спорят за нищо, чувстват се ободрени и се стремят към личностно израстване.

    Ако имате заклинание, трябва да използвате стрък карамфил като талисман, за да се предпазите от зли духове, врагове и агресивни извънземни същества. Талисман от свежи листенца или подправка ще премахне всяко негативно влияние, ще пречисти притежателя, а също така ще го избави от пристъпи на паника, изблици на гняв и чести истерии. Ако имате дете, можете да използвате карамфил като талисман или талисман за защита на детето.

    ОтговорИзтриване
  2. ЦЕЛЕБНЫЕ СВОЙСТВА ИЛИ ЧЕМ ПОЛЕЗНА ГВОЗДИКА ДЛЯ ОРГАНИЗМА
    Первое описание гвоздики встречается у древнеримского писателя Плиния примерно в 77 году н.э. Согласно его труду «Естественная история» можно сделать вывод, что в античной медицине она была дорогим целебным средством, которое применялось при различных заболеваниях дыхательных путей, сексуальной дисфункции, а также для печени и желудка, улучшения памяти и снятия зубной боли. С этой же целью, а также для облагораживания дыхания, жевали бутоны гвоздики и китайские императоры, королева Англии Елизавета I и их подданные.
    При вспышках чумы в Европе, гвоздика также стоила дороже золота. Защищаясь от смертельной инфекции, богачи носили её в кожаных мешочках на шее, а чумные доктора закладывали пряность в свои маски, чтобы уберечься от заражения. А что сегодня? Подтвердили ли учёные полезные свойства гвоздики для организма? Да! Они не только подтвердили её пользу, но и до сих пор исследуют влияние данной пряности на состояние здоровья человека. Учётные всего мира отмечают эффективное воздействие, потрясающий потенциал и перспективность в дальнейшем применении гвоздики для лечения даже самых тяжёлых заболеваний, например, таких, как онкология.

    Современные эзотерики утверждают, что подобные благовония способны гармонизировать пространство.
    Магические свойства пряности гвоздики запускают процесс очищения от скопившегося негатива.
    В помещении, где присутствует запах этой специи, люди перестают конфликтовать и спорить по пустякам, чувствуют себя бодрыми и стремятся к личностному росту.

    Колдуны и ведьмы издавна использовали магические свойства гвоздики, чтобы защититься от завистников, врагов и агрессивных потусторонних сущностей. Оберег из свежих лепестков или специи уберет любое негативное воздействие, очистит носителя, а также избавит от панических атак, вспышек злости и частых истерик. Гвоздика действует очень мягко, а потому ее можно использовать для защиты ребенка.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9.4.23

    Напишу про Гвоздику! После перенесённой болезни в марте начались головные боли; перепугалась, честно скажу! Пробовала слушать и травы и нервную систему успокаивала; Валериана и Ладан, надо отдать им должное) быстренько в кроватку укладывали,легче становилось, но ненадолго. И в эту бессонную для многих ночь, 6- го апреля Валькирия выкладывает более подробное описание Гвоздики. Она была у меня, я её нет-нет, да увижу,частенько попадалась на глаза, но в чате стооооолько всего интересного, хотелось всего и сразу, и очередь до неё так и не дошла! И вот 7-го утром я начинаю слушать Гвоздику, не вставая, с закрытыми глазами.Через минут пятнадцать ушла боль с глазниц,, потом потом с левого виска, и так слушала до полного исчезновения боли. Не передать мои чувства , эмоции, которые захлестнули меня! Я поняла, что это был знак, когда Валькирия написала про Матрицу Гвоздика! Что пришло время ей мне помочь! Сегодня я встала и без головной боли, и без Матрицы! Но она стала такая родная,что я готова её слушать просто так! И ещё потому что она из детства! Мамуля 🙏 её всегда добавляла в маринад для опят, я любила этот маленький бутончик рассасывать.

    Всем исцеления и здоровья!✨🍀✨🍀✨🍀✨

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

П.П. Гаряев за Матриците на Гаряев и лингвистично-вълновата генетика

П.П. Гаряев (Доктор по биология, директор на Института по лингвистично-вълнова генетика), за Матриците на Гаряев, информационната медицина  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАТРИЦИТЕ НА ГАРЯЕВ ПРАВИЛА ЗА СЛУШАНЕ Препоръчваме ви да слушате всички матрици на Гаряев последователно. Но е възможно да го разделите на части по произволен начин, например на тройки. В началото всяка от тях трябва да се слуша в продължение на 1-2 дни. По-късно, след адаптацията, можете да прослушате всички части заедно. Субективно, въз основа на усещанията си, ще определите файловете, които чувствате и работят най-добре. Отсега нататък можете да ги слушате предимно тях. Силата на звука не трябва да е твърде висока. За предпочитане е да слушате след сън, през деня и преди лягане. Можете също така да възпроизвеждате програми във фонов режим, докато спите. Препоръчително е да използвате слушалки. Преди да започнете да слушате, е желателно да се настроите към програмата, да се отпуснете напълно, ако е възможно, без чужди

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи  

Всичките оригинални матрици на Гаряев

Всичките оригинални матрици на Гаряев ( плейлист ) Оригиналните звукови матрици на Гаряев не са променяни по време на редактирането, което означава, че качеството на звука остава неизменено, а въздействието на матрицата върху тялото е максимално! С други думи, амплитудата на звуковата пътечка не е повлияна от всякакви оптимизатори, нормализатори и софтуерни усилватели. Също така честотата и битрейтът остават незасегнати.  Всички матрици на Гаряев можете да намерите на https://bit.ly/garyaevmatrixall   Правила за слушане на Матриците на Гаряев :  1. 1-2 пъти дневно, не по-късно от 2 часа преди лягане. За жените - едномесечен курс за слушане всеки ден. За мъже - едномесечен курс на слушане, всеки втори ден. -Програмата трябва да се използва сутрин, през деня или вечер.  2. Силата на звука не трябва да е твърде висока.  3. Прослушването за предпочитане трябва да става с качествени слушалки или тонколони.  4. Настройте се на програмата, преди да я слушате, отпуснете се напълно, без чужди м