Пропускане към основното съдържание

Сандалово дърво : Матрица на Гаряев

Маслото от сандалово дърво е едно от най-скъпите етерични масла, предлагани на пазара. Най-висококачественото сандалово дърво е индийският сорт, известен като Santalum album. За да се извлече максимална полза от маслото, сандаловото дърво трябва да е растяло поне 40-80 години.

Известен е със своя дървесен и сладък аромат. Маслото от сандалово дърво е част от религиозните традиции в Индия и други източни страни. Самото дърво се смята за свещено и се използва при различни религиозни церемонии.

1. Ефект против стареене. Сандаловото дърво съдържа много антиоксиданти, които могат да помогнат за намаляване на вредите, причинени от свободните радикали, които допринасят за стареенето. Според научния преглед "Маслото от сандалово дърво като ботанически терапевтичен продукт в дерматологията", публикуван през 2017 г., клиничните изпитвания разкриват способността на маслото от сандалово дърво да спомага за естественото подобряване на здравето на кожата.

2. Яснота на ума. Маслото от сандалово дърво допринася за яснотата на ума, когато се използва в ароматерапията или като парфюм. Ето защо често се използва за медитация и други духовни ритуали. Проучване, публикувано в международното списание Planta Medica, разкрива, че основното съединение в сандаловото дърво - алфа-санталол - изостря вниманието. И ви позволява да запазите спокойствие.

3. Спокойствие. Наред с лавандулата и лайката, сандаловото дърво обикновено влиза в списъка на маслата, използвани в ароматерапията за облекчаване на тревожност, стрес и депресия.

4. Контрол на теглото. Маслото от сандалово дърво може да ви помогне, ако преяждате, когато сте нервни. Анудж Ватс, диетолог (Индия):
"Етеричното масло от сандалово дърво помага на емоционалните хора, като потиска негативните чувства и създава усещане за спокойствие. Дървесният му аромат има естествен лечебен ефект върху лимбичната система. Тази част на мозъка отговаря за контрола на емоции като удоволствие, сила и глад."

5. Естествен афродизиак. Практикуващите аюрведична медицина традиционно използват сандаловото дърво като афродизиак. Тъй като е естествено вещество, което може да увеличи сексуалното желание, сандаловото дърво

Ползи от употребата на етерично масло от сандалово дърво :


 • успокояващо действие;
 • повишаване на либидото;
 • релаксация;
 • тонизация;
 • подобряване на съня, лечение на безсъние;
 • нормализиране на кръвното налягане и хормоналните нива при жените;Пероралното приложение помага за:

 • потискане на вредната микрофлора в червата;
 • Подобряване на имунитета;
 • нормализиране на метаболитните процеси;
 • намаляване на теглото;
 • нормализиране на хормоналния фон;
 • отделяне на излишната течност (диуретичен ефект).

Коментари

Популярни публикации от този блог

П.П. Гаряев за Матриците на Гаряев и лингвистично-вълновата генетика

П.П. Гаряев (Доктор по биология, директор на Института по лингвистично-вълнова генетика), за Матриците на Гаряев, информационната медицина  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАТРИЦИТЕ НА ГАРЯЕВ ПРАВИЛА ЗА СЛУШАНЕ Препоръчваме ви да слушате всички матрици на Гаряев последователно. Но е възможно да го разделите на части по произволен начин, например на тройки. В началото всяка от тях трябва да се слуша в продължение на 1-2 дни. По-късно, след адаптацията, можете да прослушате всички части заедно. Субективно, въз основа на усещанията си, ще определите файловете, които чувствате и работят най-добре. Отсега нататък можете да ги слушате предимно тях. Силата на звука не трябва да е твърде висока. За предпочитане е да слушате след сън, през деня и преди лягане. Можете също така да възпроизвеждате програми във фонов режим, докато спите. Препоръчително е да използвате слушалки. Преди да започнете да слушате, е желателно да се настроите към програмата, да се отпуснете напълно, ако е възможно, без чужди

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи  

Тридемия от Биомедис

ТРИДЕМИЯ :  През декември 2022 г. Biomedis организира уебинар, посветен на нов проблем в света - появата на 3 вируса едновременно, които не щадят нито децата, нито възрастните. Тази епидемия се нарича ТРИДЕМИЯ Беше представен и списък с честоти за комплекса срещу този бич от Biomedis, наречен "ТРИДЕМИЯ 22-23". Въз основа на този списък се формира едноименен комплекс, който се предлага в два вида модулация (файловете в ОРИГИНАЛ) kick_swg12  АЧХ Комплексът ТРИДЕМИЯ включва честоти за следните програми: (на руски)  Активная защита Респираторно-сентициальный вирус Голосовые связки, раздражение  Дыхательные пути к.ч. Респираторно-сентициальный вирус Ринит общий Воспаление горла Боль в горле Грипп базовый Grippe virus A Свиной грипп H1N1- Swine Flu Свиной грипп 1 Свиной грипп 2 Свиной грипп 3 Свиной грипп 4 Свиной грипп 5 Свиной грипп 6 Influenzum toxic Грипп лихорадка Дренаж CoronaVirus Human Coronavirus Wuhan 2020 NEW mutated CoronaVirus SARS Воспаление при ОРВИ базовая Воспалени