Пропускане към основното съдържание

Чакри: структура, функции, свойства и тяхното влияние върху живота ни

 Чакри : цветове и разположение

Всички човешки същества имат чакри. Поради индивидуалността на психическото и физическото тяло чакрите са специфични, уникални за различните собственици. Степента на духовно развитие на хората зависи от степента на развитие на всяка чакра.

чакри : Муладхара, Свадхистана, Манипура, Анахата, Вишудха, Аджна, Сахасрара
Чакри : Муладхара, Свадхистана, Манипура, Анахата, Вишудха, Аджна, Сахасрара


Според експертите всяка чакра може да бъде категоризирана в една от следните групи: активна, т.е. работеща и спяща, или спяща. Отворената чакра е тази, която работи активно в полза на човека, изпълнявайки всички свои функции. А те могат да бъдат отворени чрез работа върху себе си, чрез достигане на определени висоти в развитието, чрез усъвършенстване на характера и модела на поведение. Специалистите твърдят, че всеки човек има седем основни енергийни центъра.

Отблокиране на чакрите - плейлист


Всяка чакра има свое собствено местоположение. Нека разгледаме по-отблизо всяка чакра:

Муладхара е първата чакра и се намира в областта на опашната кост. Ако погледнем аурата си, ще я видим в яркочервен цвят. Чрез тази чакра се свързваме със земята, осигуряваме здраве на физическото тяло, увереност, привлекателност, страст. Ако червеният цвят помътнее или потъмнее, това означава, че има смущения в енергийния канал. Това се проявява като апатия и депресия. Човекът не се чувства добре. Могат да се развият заболявания на кръвоносната система.


Свадхистхана е втората чакра, разположена на пресечната точка на гръбначния стълб със сакрума. Тази чакра е оранжева. Той е отговорен за креативността, издръжливостта, чувствителността, както и за сексуалността. Ако в оранжевия цвят има тъмни примеси, черни съсиреци, това показва лошо функциониране на този енергиен център. Наблюдава се безразличие към всякаква дейност и личен живот, загуба на интерес към създаването и развитието. Когато тази чакра е затворена при мъжа, има опасност от намаляване или дори прекратяване на сексуалната активност. Ако не се обърне внимание на този факт, представителите на силния пол могат да загубят много в личния си живот и в отношенията си с жените.


Третата чакра, Манипура, е жълта и се намира на нивото на слънчевия сплит. Появата на тъмножълти петна ни предупреждава за лошо функциониране на енергийния център, който отговаря за ефективността, управлението на парите и стремежите за лидерство. Това се отразява на качеството на общуването и работата, както и на академичните постижения. Физическото тяло страда от храносмилателни смущения, тъй като органите му са разположени на същото ниво като слънчевия сплит.


Анахата, която е зелена, заема четвъртото място. Той се намира близо до сърцето и отговаря за способността да даряваме любов на другите. Следователно добре развитата и правилно функционираща чакра е от основно значение за благополучието и радостта от живота, както и за устойчивостта на човека при справяне с трудни ситуации. Негативизмът, обидата и гневът са вътрешни разрушители за хората. Те лесно се поддават на действията на тъмните сили, на всякакви разваляния, заклинания. Зачестяват и простудните заболявания, сърдечните и дихателните проблеми. Всички те се проявяват при наличието на затворен канал Анахата.


Петата чакра се нарича Вишудха, тя е бяла и се намира в зоната на шийката на матката. Това помага на творческите личности. Способността да говорите красиво, да слушате, да се ориентирате перфектно, да анализирате и да бъдете убедителни - всичко това е в сферата на отговорност на пета чакра. Нарушаването на равномерността на цвета му сигнализира за проблеми с функционирането. Собствениците на зле функциониращи центрове имат проблеми с гръбначния стълб и горните дихателни пътища.


Аджна е енергийният център със синьо-лилав (индигов) цвят. Шеста чакра, разположена в зоната на главата, отговаря за интуицията и мисленето ни, както и за способността ни да изпитваме състрадание и съпричастност към другите. Тази чакра на третото око е силно развита при хората с ясновидски способности. Ако тя функционира зле, цветът ѝ се променя и се проявява с всякакви мозъчни заболявания, загуба на зрението, както и с безчувственост и бездушие.


Мястото на Сахасрара е на върха на главата. Седмата чакра е лилаво-лилава. Ако цветът е неравномерен, с потъмняване, това означава, че чакрата е затворена и не изпълнява функциите си. Той причинява увреждане на паметта, развитие на различни фобии. Нещо повече, тя увеличава раздразнителността и конфликтността. То може да доведе до нарушаване на способността за ориентация. Тази чакра отговаря за получаването и усвояването на нови знания и информация. С помощта на тази чакра човек има възможност да израсне духовно, да стане по-мъдър и по-упорит.   


Стремежът ни към себепознание, избавяне от негативните емоции и качества се отразява на състоянието, а именно на яркостта на всяка чакра. Отделянето на необходимото внимание на физическото и духовното развитие оказва пряко влияние върху положителните промени в живота ни. И това е важно за всеки от нас.

Човешките чакри и тяхното значение

Дисбалансът в чакрите често е причина за физически, умствени и емоционални проблеми. Според версията за чакрите - снимка 2 на практикуващите йога, самореализацията на хората стимулира събуждането на спящата енергия Кундалини. След като се събуди, тя се движи по централния канал, попълвайки всичките седем енергийни структури, т.е. човешките чакри, и осъществява спонтанното изразяване на духовността у хората. Степента на развитие на всяка чакра съответства на особеностите на психоемоционалното състояние на човека.

Нов биорезонансен комплекс Чакри + Шуманов резонанс : БРТ


По-високо ниво на развитие:

  • Сахасрара се проявява в способността за стратегическо мислене, за обхващане на цялата гама от ситуации от различни ъгли. Това допринася за качествата на добрите лидери у тези хора;
  • Аджна - талантът на тактик, който позволява на човек да постигне успех в решаването на по-тесни проблеми в някаква научна, промишлена или битова сфера;
  • Вишудха, в способността за различни видове творчество. Това са хора с талант на художници, писатели, музиканти и т.н;
  • Анахата се изразява в способността да се проявяват истинските емоции на чувствата на сърцето, а не любовта на ума;
  • Манипура се изразява в способността да бъдем енергични личности, склонни към раздразнение и проява на гняв, както и да контролираме действията на другите;
  • Свадхистхана - изразява се в отличното състояние на човешката репродуктивна система;
  • Муладхара се изразява в способността на хората да запазят спокойствие, докато понасят различни ситуации в живота си.

Както беше споменато по-горе, всяка чакра е свързана с органите, които се намират на нейното място. Те доставят енергия на органите и състоянието им влияе на "благосъстоянието" на всяка чакра. От това следва, че много хронични заболявания могат да бъдат излекувани чрез прочистване на енергийните центрове, "отговорни" за определени органи.

Важно е да се отбележи, че при работата с чакрите и развитието на фините структури в организма не трябва да се съчетава с обилно хранене, алкохол под каквато и да е форма, психотропни вещества. Това е пагубно за структурите на финия план. 

Коментари

Популярни публикации от този блог

П.П. Гаряев за Матриците на Гаряев и лингвистично-вълновата генетика

П.П. Гаряев (Доктор по биология, директор на Института по лингвистично-вълнова генетика), за Матриците на Гаряев, информационната медицина  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАТРИЦИТЕ НА ГАРЯЕВ ПРАВИЛА ЗА СЛУШАНЕ Препоръчваме ви да слушате всички матрици на Гаряев последователно. Но е възможно да го разделите на части по произволен начин, например на тройки. В началото всяка от тях трябва да се слуша в продължение на 1-2 дни. По-късно, след адаптацията, можете да прослушате всички части заедно. Субективно, въз основа на усещанията си, ще определите файловете, които чувствате и работят най-добре. Отсега нататък можете да ги слушате предимно тях. Силата на звука не трябва да е твърде висока. За предпочитане е да слушате след сън, през деня и преди лягане. Можете също така да възпроизвеждате програми във фонов режим, докато спите. Препоръчително е да използвате слушалки. Преди да започнете да слушате, е желателно да се настроите към програмата, да се отпуснете напълно, ако е възможно, без чужди

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи  

Всичките оригинални матрици на Гаряев

Всичките оригинални матрици на Гаряев ( плейлист ) Оригиналните звукови матрици на Гаряев не са променяни по време на редактирането, което означава, че качеството на звука остава неизменено, а въздействието на матрицата върху тялото е максимално! С други думи, амплитудата на звуковата пътечка не е повлияна от всякакви оптимизатори, нормализатори и софтуерни усилватели. Също така честотата и битрейтът остават незасегнати.  Всички матрици на Гаряев можете да намерите на https://bit.ly/garyaevmatrixall   Правила за слушане на Матриците на Гаряев :  1. 1-2 пъти дневно, не по-късно от 2 часа преди лягане. За жените - едномесечен курс за слушане всеки ден. За мъже - едномесечен курс на слушане, всеки втори ден. -Програмата трябва да се използва сутрин, през деня или вечер.  2. Силата на звука не трябва да е твърде висока.  3. Прослушването за предпочитане трябва да става с качествени слушалки или тонколони.  4. Настройте се на програмата, преди да я слушате, отпуснете се напълно, без чужди м