Антипаразитно лекарство за кучета и котки : ИН-АП (IN-UP) : Матрица на Гаряев

Внимание :

Противопоказания за употребата на ИН-АП комплекс

Не трябва да се използва:
 • кученца и котенца на възраст под 2 месеца;
 • Бременни и кърмещи женски;
 • Животни, страдащи от инфекциозни заболявания;
 • Животни в процес на възстановяване;
Да не се използва едновременно с други антипаразитни лекарства.

Не се препоръчва за кучета от породата коли, шелти и бобтейл поради тяхната свръхчувствителност към авермектин и аверсектин


Антипаразитно лекарство за кучета и котки : ИН-АП (IN-UP)

Правила за слушане :


Котки
 • 1 до 5 kg 1 път
 • Над 5 kg 2 пъти
Кучета

 • 1 до 5 kg 1 път
 • 5 до 10 kg 2 пъти
 • 10 до 20 kg 4 пъти
 • 20 до 30 kg 6 пъти
 • 30 до 50 kg 10 пъти
Фармакологични (биологични) свойства и ефекти

Антипаразитно лекарство. Благодарение на комбинацията от активни компоненти той има широк спектър на действие, активен срещу ларви и зрели фази на бълхи (Ctenocephalides canis, Ctenocephalides felis), иксодови кърлежи (Ixodes spp., Rhipicephalus spp., Dermacentor spp, Amblyomma spp.), въшки (Linognathus setosus), въшки (Trichodectes canis) и нематоди (Toxocara canis, Toxocara cati, Toxascaris leonina, Ancylostoma spp, Uncinaria stenocephala, Trichuris vulpis), включително ларвни форми на Dirofilaria spp., и цестоди (Diphyllobothrium latum, Dipylidium caninum, Echinococcus granulosus, Mesocestoides lineatus), паразитиращи при кучета и котки.

След нанасяне на лекарството върху кожата, аверсектин С1 постепенно се разпределя в космената и кожната повърхност на животното, като осигурява контактно инсектоакарицидно действие в местата на локализация на паразитите (върху кожата, в космените фоликули и мастните жлези), а след абсорбция - дълготрайно системно нематодоцидно и инсектоакарицидно действие.

Механизмът на действие на аверсектин С1 е блокиране на нервните импулси, което води до парализа на мускулите и смърт на насекоми, иксодидни акари и нематоди.

Фипронилът практически не се абсорбира през кожата и се натрупва в епидермиса, космените фоликули и мастните жлези на тялото на животните, като предизвиква дълготрайно контактно инсектоарицидно действие, причинявайки прекъсване на предаването на нервните импулси, което води до парализа на мускулната система и смърт на насекомите и акарите.

Празиквантел се абсорбира лесно през кожата, навлиза в кръвния поток, органите и тъканите, включително червата, където има цестодоцидно действие, основано на повишената пропускливост на клетъчните мембрани на паразитите за калциеви йони, което води до нарушаване на нервно-мускулната инервация, парализа и смърт на хелминтите, улеснява елиминирането им от ГИТ.

Комплексът IN-AP елиминира бълхите, въшките, мокриците и екзодните акари в рамките на 24-48 часа, а нематодите и цестодите - в рамките на 48 часа след нанасянето. Продължителността на защитния ефект на IN-AP комплекса срещу насекоми и иксодидни акари е 6-7 седмици след третирането на животното.

Според степента на въздействие върху човешкия организъм комплексът IN-AP принадлежи към умерено опасните вещества (3-ти клас на опасност, съгласно ГОСТ 12.1.007-76). При препоръчителни дози той няма резорбтивно-токсично, дразнещо кожата и сенсибилизиращо действие; при контакт с очите предизвиква дразнене.

Показания за употреба на ИН-АП Комплекс

Терапевтична и профилактична употреба при кучета и котки с:
 • ентомози, причинени от бълхи, въшки, инвазии на въшки;
 • лезии от иксодидни акари;
 • Цестодоза и нематодоза, включително профилактика на дирофилариоза в предразположени към заболяване региони. 


Коментари

Популярни публикации от този блог

П.П. Гаряев за Матриците на Гаряев и лингвистично-вълновата генетика

Тридемия от Биомедис