Пропускане към основното съдържание

Антипаразитно лекарство за кучета и котки : ИН-АП (IN-UP) : Матрица на Гаряев

Внимание :

Противопоказания за употребата на ИН-АП комплекс

Не трябва да се използва:
 • кученца и котенца на възраст под 2 месеца;
 • Бременни и кърмещи женски;
 • Животни, страдащи от инфекциозни заболявания;
 • Животни в процес на възстановяване;
Да не се използва едновременно с други антипаразитни лекарства.

Не се препоръчва за кучета от породата коли, шелти и бобтейл поради тяхната свръхчувствителност към авермектин и аверсектин


Антипаразитно лекарство за кучета и котки : ИН-АП (IN-UP)

Правила за слушане :


Котки
 • 1 до 5 kg 1 път
 • Над 5 kg 2 пъти
Кучета

 • 1 до 5 kg 1 път
 • 5 до 10 kg 2 пъти
 • 10 до 20 kg 4 пъти
 • 20 до 30 kg 6 пъти
 • 30 до 50 kg 10 пъти
Фармакологични (биологични) свойства и ефекти

Антипаразитно лекарство. Благодарение на комбинацията от активни компоненти той има широк спектър на действие, активен срещу ларви и зрели фази на бълхи (Ctenocephalides canis, Ctenocephalides felis), иксодови кърлежи (Ixodes spp., Rhipicephalus spp., Dermacentor spp, Amblyomma spp.), въшки (Linognathus setosus), въшки (Trichodectes canis) и нематоди (Toxocara canis, Toxocara cati, Toxascaris leonina, Ancylostoma spp, Uncinaria stenocephala, Trichuris vulpis), включително ларвни форми на Dirofilaria spp., и цестоди (Diphyllobothrium latum, Dipylidium caninum, Echinococcus granulosus, Mesocestoides lineatus), паразитиращи при кучета и котки.

След нанасяне на лекарството върху кожата, аверсектин С1 постепенно се разпределя в космената и кожната повърхност на животното, като осигурява контактно инсектоакарицидно действие в местата на локализация на паразитите (върху кожата, в космените фоликули и мастните жлези), а след абсорбция - дълготрайно системно нематодоцидно и инсектоакарицидно действие.

Механизмът на действие на аверсектин С1 е блокиране на нервните импулси, което води до парализа на мускулите и смърт на насекоми, иксодидни акари и нематоди.

Фипронилът практически не се абсорбира през кожата и се натрупва в епидермиса, космените фоликули и мастните жлези на тялото на животните, като предизвиква дълготрайно контактно инсектоарицидно действие, причинявайки прекъсване на предаването на нервните импулси, което води до парализа на мускулната система и смърт на насекомите и акарите.

Празиквантел се абсорбира лесно през кожата, навлиза в кръвния поток, органите и тъканите, включително червата, където има цестодоцидно действие, основано на повишената пропускливост на клетъчните мембрани на паразитите за калциеви йони, което води до нарушаване на нервно-мускулната инервация, парализа и смърт на хелминтите, улеснява елиминирането им от ГИТ.

Комплексът IN-AP елиминира бълхите, въшките, мокриците и екзодните акари в рамките на 24-48 часа, а нематодите и цестодите - в рамките на 48 часа след нанасянето. Продължителността на защитния ефект на IN-AP комплекса срещу насекоми и иксодидни акари е 6-7 седмици след третирането на животното.

Според степента на въздействие върху човешкия организъм комплексът IN-AP принадлежи към умерено опасните вещества (3-ти клас на опасност, съгласно ГОСТ 12.1.007-76). При препоръчителни дози той няма резорбтивно-токсично, дразнещо кожата и сенсибилизиращо действие; при контакт с очите предизвиква дразнене.

Показания за употреба на ИН-АП Комплекс

Терапевтична и профилактична употреба при кучета и котки с:
 • ентомози, причинени от бълхи, въшки, инвазии на въшки;
 • лезии от иксодидни акари;
 • Цестодоза и нематодоза, включително профилактика на дирофилариоза в предразположени към заболяване региони. 


Коментари

Популярни публикации от този блог

П.П. Гаряев за Матриците на Гаряев и лингвистично-вълновата генетика

П.П. Гаряев (Доктор по биология, директор на Института по лингвистично-вълнова генетика), за Матриците на Гаряев, информационната медицина  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАТРИЦИТЕ НА ГАРЯЕВ ПРАВИЛА ЗА СЛУШАНЕ Препоръчваме ви да слушате всички матрици на Гаряев последователно. Но е възможно да го разделите на части по произволен начин, например на тройки. В началото всяка от тях трябва да се слуша в продължение на 1-2 дни. По-късно, след адаптацията, можете да прослушате всички части заедно. Субективно, въз основа на усещанията си, ще определите файловете, които чувствате и работят най-добре. Отсега нататък можете да ги слушате предимно тях. Силата на звука не трябва да е твърде висока. За предпочитане е да слушате след сън, през деня и преди лягане. Можете също така да възпроизвеждате програми във фонов режим, докато спите. Препоръчително е да използвате слушалки. Преди да започнете да слушате, е желателно да се настроите към програмата, да се отпуснете напълно, ако е възможно, без чужди

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи  

Всичките оригинални матрици на Гаряев

Всичките оригинални матрици на Гаряев ( плейлист ) Оригиналните звукови матрици на Гаряев не са променяни по време на редактирането, което означава, че качеството на звука остава неизменено, а въздействието на матрицата върху тялото е максимално! С други думи, амплитудата на звуковата пътечка не е повлияна от всякакви оптимизатори, нормализатори и софтуерни усилватели. Също така честотата и битрейтът остават незасегнати.  Всички матрици на Гаряев можете да намерите на https://bit.ly/garyaevmatrixall   Правила за слушане на Матриците на Гаряев :  1. 1-2 пъти дневно, не по-късно от 2 часа преди лягане. За жените - едномесечен курс за слушане всеки ден. За мъже - едномесечен курс на слушане, всеки втори ден. -Програмата трябва да се използва сутрин, през деня или вечер.  2. Силата на звука не трябва да е твърде висока.  3. Прослушването за предпочитане трябва да става с качествени слушалки или тонколони.  4. Настройте се на програмата, преди да я слушате, отпуснете се напълно, без чужди м