Пропускане към основното съдържание

Димексид - Dimexid : Матрица на Гаряев

Диметоксид : невероятно вещество Dimexid

През 1866 г. руският учен Александър Зайцев изолира необичайно и странно химично съединение (диметилсулфоксид). Той има кристална структура, без мирис, нетоксичен и с вкус на чесън. По онова време Зайцев не е могъл да си представи, че откритието му ще предизвика толкова много медицински спорове в бъдеще и че ще бъдат проведени хиляди изследвания, по време на които огромен брой пациенти ще получат чудотворни изцеления.




Сярата: субстанцията на живота


Диметоксидът е богат източник на органична сяра. Той е междинен продукт от глобалния цикъл на сярата, който разпределя биодостъпна сяра за всички животни и растения. Когато богатата на сол океанска вода се изпарява, тя се окислява в диметоксид. След това се разтваря в атмосферната влага, улавя се от облаците и пада на земята като дъжд или сняг. Този минерал, неметално съединение на сярата, е широко разпространен в природата и се намира във всички телесни клетки. Сярата е жизненоважна за множество химични реакции, свързани с детоксикацията на наркотици и други вредни токсини. Серните съединения имат потенциал за клинични приложения при лечението на широк спектър от заболявания, като: депресия, фибромиалгия, артрит, вътретъканен цистит, спортни травми, застойна сърдечна недостатъчност, диабет, рак и СПИН. Диметоксидът има около 40 фармакологични свойства, които могат да бъдат полезни за предотвратяване и лечение на множество заболявания.

Чесънът е мощно лечебно средство главно заради съдържащата се в него сяра. Диметоксидът е ефективен по същата причина. Всъщност тази безцветна, мазна на вид течност има мирис на чесън, който се дължи на съдържанието на сяра.

Организмът използва сяра, за да създава постоянно нови здрави клетки и да замества с нея старите. Без него организмът ще произвежда слаби и нефункциониращи клетки. Сярата е необходима и за поддържане на пропускливостта на клетъчните мембрани. За детоксикацията е важно да се гарантира, че хранителните вещества влизат в клетката, а токсините и отпадъчните продукти я напускат.

Сярата е незаменима при формирането и поддържането на съединителната тъкан, борбата с възпаленията и поддържането на силна имунна система.

В днешно време недостигът на сяра е често срещан поради факта, че при преработката на храните се губи. Недостигът на сяра води до: бавно заздравяване на рани, белези, чупливи нокти и коса, храносмилателни проблеми, възпаления, белодробна дисфункция, имунна дисфункция, артрит, акне, депресия, загуба на паметта.

Терапевтични свойства на Димексида


Според медицинската и фармацевтичната литература диметоксидът има може би най-широкия спектър от терапевтични действия, демонстрирани някога от един химикал.

Димексид е полезен за голямо разнообразие от заболявания и има различни функции. Той има следните свойства: аналгетично, противовъзпалително, антибактериално, антивирусно, противогъбично, съдоразширяващо, бори се със свободните радикали, стимулира различни видове имунитет и е диуретик. Освен това диметоксидът е в състояние да пренася различни лекарства през клетъчните мембрани, бори се срещу образуването на кръвни съсиреци, действа като транквилизатор (успокоително), когато се втрива в кожата, стимулира заздравяването на рани, създава интерферон (протеини, освобождавани от телесните клетки в отговор на нахлуването на вируси), Повишава ефективността на противогъбичните и антибактериалните средства (ако се смеси с тях), потиска отделянето на холинестераза (ензим), изглажда колагена (белтъчната субстанция на съединителната тъкан) благодарение на необичайното си омрежващо действие и има много други предимства.

Хидратация

Диметоксидът е разтворител, който има невероятната способност да прониква през кожата. Д-р Якоб обяснява, че диметоксидът е алтер егото (на латински: "другото аз") на водата. Молекулярната му връзка с водата е 1,3 пъти по-силна от молекулярната връзка на водата с водата.

Вследствие на това тя замества водата при движението ѝ през клетъчните мембрани и пренася със себе си вещества, които обикновено не могат да преминат през самата клетка. Диметоксидът хидратира клетките, като предизвиква промени във флуидната структура на клетъчната вода. Някои смятат, че основният му терапевтичен принцип се крие в способността му да модифицира и възстановява увредените клетки, като ги хидратира, променя водната им структура и увеличава клетъчната пропускливост - това позволява на клетките да се подхранват по-ефективно и да се освобождават от отпадъчните продукти.

Аналгетик

В книгата си "Димексид: природен лечител" д-р Мортън Волкър заявява, че хората вече разполагат с нов пробив в лечението на болката: диметоксид. Някои изследователи смятат, че диметоксидът "може да бъде аспиринът на 21-ви век". Въпреки че пълният механизъм на действие на веществото все още не е напълно известен, смята се, че то действа, като блокира С-влакната на периферните нерви, които получават сигнали за болка.

Свободни радикали

Производството на свободни радикали е основен фактор във всеки болестен процес. Димексид е един от най-мощните борци срещу свободните радикали, познати досега, а може би и най-мощният. Някои молекули в тялото ни произвеждат неравномерен брой електрони и тази нестабилност ги кара да унищожават други клетки. Диметоксидът се свързва с тези молекули и след това те се елиминират от организма с диметоксида. Диметоксидът замества водата в клетките и по този начин лекува болните клетки, като унищожава свободните радикали в тях. Поради тези свойства диметоксидът е полезен при лечението на различни заболявания, включително рак, артрит и атеросклероза.

Бионаличност

Димексид лесно прониква през кожата, кръвно-мозъчната бариера (полупропусклива бариера между кръвта и нервната тъкан, която не позволява проникването на големи или полярни молекули и кръвни клетки, включително имунната система) и други тъкани и навлиза в кръвния поток.

Димексид, приложен в една област, често води до намаляване на болката или различни подобрения в други области поради цялостното му действие.

Благодарение на способността си да прониква, диметоксидът може да пренесе лечебните си свойства дълбоко в тъканите на тялото, където е полезен при заболявания като: ревматоиден артрит, остеоартрит, спортни травми, болки в гърба, бурсит, изгаряния, порязвания и одрасквания, фрактури, подагра, артрит, херпес, мускулно-скелетни увреждания, тендинит, разтежения и навяхвания, травми на гърба, шиен прешлен и много други заболявания. Друго необичайно свойство на диметоксида, което го прави много различен от други вещества и лекарства, е, че има кумулативен ефект и не изисква големи дози.

Транспортер и усилвател

Димексид действа като преносител на други вещества или лекарства и може да засили тяхното действие. Всъщност някои лекарства, разредени с диметоксид, като кортикостероиди, антибиотици и инсулин, могат да се използват в по-ниски от обичайните дози, без да се намалява терапевтичната им ефективност, а освен това нежеланите им странични ефекти значително намаляват. Лекарствата могат да преминат и през кръвно-мозъчната бариера (полупропусклива бариера между кръвта и нервната тъкан, която не позволява на големи или полярни молекули, както и на кръвни клетки, включително на клетките на имунната система, да навлязат в мозъка, който обикновено е непропусклив).

Когато екзогенни форми на ендогенни стероиди (включително тестостерон и хидрокортизоновата форма на кортизон) се разреждат в Димекс преди употреба, тяхната повърхностна бионаличност се увеличава с 300%.

Имунитет

Димексид укрепва имунната система, като увеличава производството на бели кръвни клетки и макрофаги, които унищожават чужди вещества и патогени в организма. Диметоксидът активира макрофагите, като ги прави особено смъртоносни за вредните микроорганизми и раковите клетки.

Димексид намалява алергичните реакции, като отваря клетъчните мембрани и позволява на специални антигени, вещества, които стимулират производството на антитела в организма, да се свържат с повече клетъчни рецептори. Този процес създава имунитет срещу инфекциозни заболявания и развитието на злокачествени образувания.

Димексид има антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства. Димексид също така повишава пропускливостта на клетъчните мембрани, което позволява токсините да бъдат изхвърлени от клетката.

Доказано е, че димексид има холинестеразни (ензимни) свойства, с други думи, той предотвратява разграждането на ензимите на ацетилхолина, като увеличава нивото и продължителността на действие на този важен невротрансмитер. Ацетилхолинът е отговорен за ученето и паметта, а също така действа успокояващо и релаксиращо. Ацетилхолинът също така е основен фактор за регулиране на имунната система и действа като основна спирачка на възпаленията в организма.

Радиозащитни свойства:

Димексидът има радиозащитни свойства срещу смъртоносното и мутагенното въздействие на рентгеновите лъчи върху клетките.

Радиацията предизвиква образуването на свободни радикали ("възпалителни молекули"), които увреждат клетките, изграждащи тъкани като органи, жлези, мускули и кости. Освен че клетките стареят по-бързо, те се изкривяват или мутират, което води до левкемия, анемия, вродени дефекти и други заболявания.

Сярата се използва отдавна като антидот при остро излагане на радиоактивни материали. Диметоксидът е класическото съединение на сярата. Японско проучване показва, че дори малки концентрации на диметоксид имат радиопротективно действие. Те спомагат за възстановяването на двойните нишки на ДНК и по този начин осигуряват защита срещу радиационно увреждане на всички клетъчни нива в организма.

Димексид има и свойства за защита от замръзване. Това означава, че той може да предпазва от повреди, причинени от замръзване.

Детоксикация:

Димексид (инжектиран интравенозно) помага за премахване на амилоидните протеини (амилоидоза), които са причина за болестта на Алцхаймер.

Димексид може да помогне за детоксикация от тежки метали. Тежките метали (живак, олово, алуминий, кадмий, арсен, никел) се отстраняват много трудно от организма и причиняват много заболявания.

Коментари

Популярни публикации от този блог

П.П. Гаряев за Матриците на Гаряев и лингвистично-вълновата генетика

П.П. Гаряев (Доктор по биология, директор на Института по лингвистично-вълнова генетика), за Матриците на Гаряев, информационната медицина  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАТРИЦИТЕ НА ГАРЯЕВ ПРАВИЛА ЗА СЛУШАНЕ Препоръчваме ви да слушате всички матрици на Гаряев последователно. Но е възможно да го разделите на части по произволен начин, например на тройки. В началото всяка от тях трябва да се слуша в продължение на 1-2 дни. По-късно, след адаптацията, можете да прослушате всички части заедно. Субективно, въз основа на усещанията си, ще определите файловете, които чувствате и работят най-добре. Отсега нататък можете да ги слушате предимно тях. Силата на звука не трябва да е твърде висока. За предпочитане е да слушате след сън, през деня и преди лягане. Можете също така да възпроизвеждате програми във фонов режим, докато спите. Препоръчително е да използвате слушалки. Преди да започнете да слушате, е желателно да се настроите към програмата, да се отпуснете напълно, ако е възможно, без чужди

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи  

Всичките оригинални матрици на Гаряев

Всичките оригинални матрици на Гаряев ( плейлист ) Оригиналните звукови матрици на Гаряев не са променяни по време на редактирането, което означава, че качеството на звука остава неизменено, а въздействието на матрицата върху тялото е максимално! С други думи, амплитудата на звуковата пътечка не е повлияна от всякакви оптимизатори, нормализатори и софтуерни усилватели. Също така честотата и битрейтът остават незасегнати.  Всички матрици на Гаряев можете да намерите на https://bit.ly/garyaevmatrixall   Правила за слушане на Матриците на Гаряев :  1. 1-2 пъти дневно, не по-късно от 2 часа преди лягане. За жените - едномесечен курс за слушане всеки ден. За мъже - едномесечен курс на слушане, всеки втори ден. -Програмата трябва да се използва сутрин, през деня или вечер.  2. Силата на звука не трябва да е твърде висока.  3. Прослушването за предпочитане трябва да става с качествени слушалки или тонколони.  4. Настройте се на програмата, преди да я слушате, отпуснете се напълно, без чужди м