Пропускане към основното съдържание

Масло от пшеничен зародиш : Матрица на Гаряев

Полезни свойства на маслото от пшеничен зародиш 




Маслото от пшеничен зародиш има висока хранителна и биологична стойност, тъй като е наистина уникален природен продукт по отношение на биохимичния си състав и лечебните си свойства. Разходите за производството му са доста високи (за студеното пресоване на 250 грама от това масло трябва да се обработи над един тон зърно).

Маслото съдържа незаменими аминокиселини, които не се синтезират от човешкия организъм, мастни полиненаситени киселини, водно- и мастноразтворими витамини, алантоин с противовъзпалително действие, сквален с висока антиоксидантна активност (2-3 %), октакозанол и около 20 различни макро- и микроелементи. Това масло се отличава от другите растителни масла с високото си (над 70 %) и добре балансирано съдържание на полиненаситени киселини.

Съдържа и наситени киселини в по-малки количества. Отличителна черта на това масло е високото му съдържание на "витамин на младостта" - токоферол (Е) - до 400 mg от този естествен антиоксидант само в 100 г. Този растителен продукт е богат и на витамин D, който играе решаваща роля за усвояването на калция и фосфора - минералите, отговорни за здрави зъби, стави и кости.

Маслото от кълнове съдържа и бета-каротин, който се превръща в организма във витамин А. Освен това маслото е източник на витамини от група В. То е доста богато и на цинк, който участва в метаболизма на мазнините, протеините, въглехидратите и кръвотворенето, в синтеза на храносмилателни ензими и инсулин. Съдържащият се в маслото селен, както и цинк, оказва благоприятно въздействие върху сперматогенезата и повишава либидото. Маслото съдържа и естествения антиоксидант сквален, който има силно изразени заздравяващи раните, имуностимулиращи, противогъбични и антибактериални свойства.
 

Полезни и терапевтични свойства


Маслото от пшеничен зародиш може значително да подобри сърдечната и съдовата функция и дори състава на кръвта. В него има редица вещества, които в комбинация допринасят за укрепване на стените на кръвоносните съдове, както и за нормализиране на кръвното налягане и понижаване на нивата на вредния холестерол, предотвратяване на образуването на плака по стените на кръвоносните съдове и предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци. Цинкът, витамин Е, манганът и алантоинът предотвратяват възпаленията в различни части на сърдечносъдовата система. 

Уникалният антиоксидантен комплекс от витамини Е и А, октакозанол и сквален предпазва сърцето и кръвоносните съдове от вредното въздействие на свободните радикали. Също така маслото от зародиш оказва благоприятно въздействие върху метаболитните процеси в миокарда, а съставките му калций и фосфор участват в регулирането на ритъма и силата на сърдечните съкращения. 

Освен това маслото от зародиш е богато на вещества, които играят решаваща роля в синтеза на хемоглобина - белтъка на червените кръвни клетки, който "отговаря" за преноса на кислород от белите дробове до мозъка, сърцето и други органи. Благоприятно за сърцето, кръвта и кръвоносните съдове, маслото е полезно за профилактика и лечение на хипертония, диабетна ретинопатия, анемия, атеросклероза, коронарна болест на сърцето, разширени вени, тромбофлебит, хемороиди. 

Когато се използва постоянно, маслото от зародиш е отлично средство за предотвратяване на инсулти и инфаркти. Маслото може да подобри и репродуктивната система. Фитостеролите спомагат за нормализиране на хормоналния баланс, тъй като по същество са прекурсори на половите хормони. Полиненаситените киселини имат защитен ефект върху сперматозоидите и яйцеклетките. Комбинацията от цинк, витамин Е, манган и селен спомага за повишаване на потентността, влияе върху процеса на сперматогенеза. 

Трябва да се отбележи, че цинкът също така значително намалява риска от аденом и е стимулатор на производството на мъжки тестостерон, чиито ниски нива са причина за много сексуални разстройства. Именно този "хормон на мъжествеността" определя сексуалното поведение, осигурява прилив на сексуална енергия, подобрява ерекцията и потентността, както и значително определя някои от характеристиките на фигурата. Маслото от пшеничен зародиш е полезно и за сексуалната сфера на жените. 

Витамините от група В, Е, естрогеноподобните фитостероли, манганът и цинкът поддържат оптимален хормонален баланс, нормализират яйчниковия цикъл и предотвратяват развитието на възпалителни процеси в половите органи. Поради това е препоръчително маслото да се използва за профилактика и лечение на безплодие и различни гинекологични заболявания. Включването на масло от зародиш в диетата е полезно при бременност и кърмене. Витамин Е, фолиева киселина, полиненаситени киселини, витамин D, цинк, манган и йод са вещества, необходими за пълноценното развитие на бебето в организма на жената. Витамин Е може да защити генетичния апарат на ембрионалните клетки от мутации, причинени от токсични вещества, свободни радикали и вредна радиация. 

Редовната употреба на маслото е полезна и при кърмене - защото засилва лактацията и подобрява качеството и дори вкуса на млякото. Употребата на маслото по време на бременност и след раждане е от голяма полза. Редовното омасляване на корема и гърдите помага за запазване на еластичността и здравината на деликатната кожа и предотвратява появата на стрии. Маслото от пшеничен зародиш е полезно за цялата храносмилателна система. Маслото е в състояние да нормализира киселинността на стомашните сокове, има ранозаздравяващ и противовъзпалителен ефект върху лигавицата на стомашно-чревния тракт и предотвратява развитието на възпаление в черния дроб, жлъчните пътища и жлъчния мехур и има хепатопротективен ефект. 

В тази връзка маслото, което премахва запека и киселините, нормализирайки баланса на микрофлората, отдавна се използва като средство за предотвратяване на язви, гастрит, езофагит, гастродуоденит, дисбактериоза, колит, холецистит, ентероколит, хепатит, както и се използва при лечението на тези заболявания. Маслото от пшеничен зародиш се счита за полезен продукт за хора, страдащи от диабет. Той съдържа вещества, необходими за синтеза на инсулин. 

Редовната употреба на маслото се препоръчва също така: за укрепване на имунната система и предотвратяване на преждевременното стареене, при заболявания на ендокринната система, централната и периферната нервна система, безсъние, за повишаване на устойчивостта към стрес, при повишена потребност от витамин Е, в програмата за борба със затлъстяването, при тежка рехабилитация след операция, тежко заболяване или преминаване на химиотерапия, в програмата за пречистване от токсини, соли на тежки метали и отрови.

А външната употреба на маслото е препоръчителна: за подобряване на състоянието на косата и кожата, при заболявания и наранявания на кожата (порязвания, рани, изгаряния, екземи, невродермит, псориазис, акне), след пластична операция, при "увиснала" кожа, появила се в резултат на бързо отслабване, за облекчаване на болката при натъртвания и артрит.



Коментари

Популярни публикации от този блог

П.П. Гаряев за Матриците на Гаряев и лингвистично-вълновата генетика

П.П. Гаряев (Доктор по биология, директор на Института по лингвистично-вълнова генетика), за Матриците на Гаряев, информационната медицина  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАТРИЦИТЕ НА ГАРЯЕВ ПРАВИЛА ЗА СЛУШАНЕ Препоръчваме ви да слушате всички матрици на Гаряев последователно. Но е възможно да го разделите на части по произволен начин, например на тройки. В началото всяка от тях трябва да се слуша в продължение на 1-2 дни. По-късно, след адаптацията, можете да прослушате всички части заедно. Субективно, въз основа на усещанията си, ще определите файловете, които чувствате и работят най-добре. Отсега нататък можете да ги слушате предимно тях. Силата на звука не трябва да е твърде висока. За предпочитане е да слушате след сън, през деня и преди лягане. Можете също така да възпроизвеждате програми във фонов режим, докато спите. Препоръчително е да използвате слушалки. Преди да започнете да слушате, е желателно да се настроите към програмата, да се отпуснете напълно, ако е възможно, без чужди

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи  

Всичките оригинални матрици на Гаряев

Всичките оригинални матрици на Гаряев ( плейлист ) Оригиналните звукови матрици на Гаряев не са променяни по време на редактирането, което означава, че качеството на звука остава неизменено, а въздействието на матрицата върху тялото е максимално! С други думи, амплитудата на звуковата пътечка не е повлияна от всякакви оптимизатори, нормализатори и софтуерни усилватели. Също така честотата и битрейтът остават незасегнати.  Всички матрици на Гаряев можете да намерите на https://bit.ly/garyaevmatrixall   Правила за слушане на Матриците на Гаряев :  1. 1-2 пъти дневно, не по-късно от 2 часа преди лягане. За жените - едномесечен курс за слушане всеки ден. За мъже - едномесечен курс на слушане, всеки втори ден. -Програмата трябва да се използва сутрин, през деня или вечер.  2. Силата на звука не трябва да е твърде висока.  3. Прослушването за предпочитане трябва да става с качествени слушалки или тонколони.  4. Настройте се на програмата, преди да я слушате, отпуснете се напълно, без чужди м