Пропускане към основното съдържание

Епилепсия : БРТ

Биорезонансен комплекс при епилепсия с музика на Mozart - Sonata for Two Pianos in D, K. 448


Рецепта от Ванга при епилепсия
ЕПИЛЕПСИЯ (детска) – Детето се къпе с вода от сварено горско сено, да спи на възглавничка, напълнена с горско сено.

Препоръки на лечителя Владимир Бошнаков при епилепсия

Епилепсията е хронично заболяване на главния мозък. Тя се разделя на две основни групи - идиопатична (с неясна причина, типична за детската възраст) и симптоматична, характерна за зрялата възраст. 

Причините за епилепсия могат да бъдат мозъчни травми, тумори, алкохолизъм, съдови заболявания и други. Характерни признаци на болестта са припадъците, съпроводени с гърчове на тялото и пяна на устата. Преди припадъка обикновено изтръпват пръстите, пред очите просветват искри, появява се слаб шум в ушите и лек задух. След припадъка болният се възстановява бързо и като правило е напълно работоспособен. При започване на припадък болният ляга на пода и с крак се настъпва кутрето на лявата ръка. Припадъкът скоро ще се прекрати. Общи препоръки: Болният да не пие спиртни напитки и да не яде кисело и люто. Да се храни диетично (по препоръките на Петър Димков).

Рецепти от народната медицина при епилепсия :


1. Взимат се 10 листа и 3 корена от билката ранилист, нарязват се на ситно, заливат се с 450 мл вряла вода и се варят 20 минути. Отв арата се прецежда и се пие студена по 150 мл 3 пъти дневно, 30 минути преди всяко ядене.

2. Една супена лъжица от ситно нарязан бял имел се залива вечерта с 450 мл студена вода. Сутринта се прецежда и се изпива на три пъти по 150 мл, 30 минути преди всяко ядене.

3. Прави се билкова смес от 3 части жълт кантарион, по 2 части риган, дяволска уста и корени от аир и 1 част маточина, нарязани на ситно и разбъркани добре. Една чаена лъжичка от сместа се залива с 300 мл вряла вода, кисне в нея 3 минути и се изпива на три пъти по 100 мл преди всяко ядене.

4. Една чаена лъжичка от енювче се залива вечерта с 300 мл студена вода. Сутринта се прецежда и се изпива на 3 пъти по 100 мл, 30 минути преди всяко ядене.

5. Също като т. 4, но с билката овчарка.

6. Една чаена лъжичка от цариче се залива с 250 мл вряла вода и кисне в нея 3 минути, прецежда се и се пие 30 минути преди закуска. Приготвя се по една такава доза и на обед и вечер.

7. Също като т.6, но с билката мащерка.

8. Две чаени лъжички бял оман се заливат с 250 мл вряла вода в термос. Прецежда се и се изпива на три равни части, 30 минути преди всяко ядене.

9. Петнадесет грама корени от пелин се надробяват на ситно, заливат се с 1 литър вряла вода и се варят в нея 15 минути, след което отварата се прецежда. Пие се по 100 мл три пъти дневно, 30 минути преди ядене.

10. Изгаря се върбово или липово дърво и въглените се стриват на прах. Една кафейна лъжичка от праха се приема с 200 мл вода или прясно мляко, 30 минути преди закуска, обед и вечеря. Пие се 40 -50 дни. През това време слънчевият сплит се намазва със зехтин три пъти дневно.

11. Две супени лъжици листа от джоджен се поставят вечер в термос и се заливат с 500 мл вряла вода. Сутринта отварата се прецежда и се пие на 4 пъти през деня на равни части: три пъти 30 минути преди ядене и още веднъж по- късно вечерта.

12. Една чаена лъжичка ситно нарязана лютива тлъстига се залива с 250 мл вряла вода, кисне 3 минути и се прецежда. Изпива се по малко на глътки през целия ден.

13. Приготвя се смес от бял имел, дяволска уста и корени от девесил в равни части. Две супени лъжици от билковата смес се поставят вечерта в термос и се заливат с 400 мл вряла вода. Сутринта отварата се прецежда и се пие по 100 мл, 30 минути преди всяко ядене и веднъж по-късно вечерта.

14. Две супени лъжици лавандула се поставят вечерта в термос и се заливат с 400 мл вряла вода. Пие се, както в предната рецепта.

15. Петдесет грама горицвет се залива с 500 мл бяло вино в стъклен буркан с капачка на винт и се поставя на тъмно и топло място за 10 дни, като всяка вечер се разклаща. След това виненият извлек се прецежда и се съхранява в стъклено шише в хладилник. Пие се по една супена лъжица 3 пъти дневно, 30 минути преди ядене.

16. При наличие на вана, болният се къпе два пъти седмично в нея с температура на водата 38°С, в която се изсипват две супени лъжици спиртен извлек от корени на дилянка (валериана).


Приготвяне на спиртен извлек: Сто грама ситно надробени корени от дилянка се заливат с 1 л домашна ракия 40° или водка в стъклен буркан с капачка на винт. Държи се 10 дни на тъмно и топло място, като всяка вечер се разклаща. След това се прецежда, налива се в стъклено шише и се държи на тъмно място.

17. Добър ефект има поставянето на изсушен джо- джен във възглавницата на болния. Препоръки на Петър Димков за лечение на епилепсия („Българска народна медицина”, т. 111, стр. 124 -128).

Като цяло валерианата помага, та да му вземат едно шишенце и да вдишва от време на време

https://www.garyaev.com/2022/04/valeriana-root.html



Коментари

Популярни публикации от този блог

П.П. Гаряев за Матриците на Гаряев и лингвистично-вълновата генетика

П.П. Гаряев (Доктор по биология, директор на Института по лингвистично-вълнова генетика), за Матриците на Гаряев, информационната медицина  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАТРИЦИТЕ НА ГАРЯЕВ ПРАВИЛА ЗА СЛУШАНЕ Препоръчваме ви да слушате всички матрици на Гаряев последователно. Но е възможно да го разделите на части по произволен начин, например на тройки. В началото всяка от тях трябва да се слуша в продължение на 1-2 дни. По-късно, след адаптацията, можете да прослушате всички части заедно. Субективно, въз основа на усещанията си, ще определите файловете, които чувствате и работят най-добре. Отсега нататък можете да ги слушате предимно тях. Силата на звука не трябва да е твърде висока. За предпочитане е да слушате след сън, през деня и преди лягане. Можете също така да възпроизвеждате програми във фонов режим, докато спите. Препоръчително е да използвате слушалки. Преди да започнете да слушате, е желателно да се настроите към програмата, да се отпуснете напълно, ако е възможно, без чужди

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи  

Всичките оригинални матрици на Гаряев

Всичките оригинални матрици на Гаряев ( плейлист ) Оригиналните звукови матрици на Гаряев не са променяни по време на редактирането, което означава, че качеството на звука остава неизменено, а въздействието на матрицата върху тялото е максимално! С други думи, амплитудата на звуковата пътечка не е повлияна от всякакви оптимизатори, нормализатори и софтуерни усилватели. Също така честотата и битрейтът остават незасегнати.  Всички матрици на Гаряев можете да намерите на https://bit.ly/garyaevmatrixall   Правила за слушане на Матриците на Гаряев :  1. 1-2 пъти дневно, не по-късно от 2 часа преди лягане. За жените - едномесечен курс за слушане всеки ден. За мъже - едномесечен курс на слушане, всеки втори ден. -Програмата трябва да се използва сутрин, през деня или вечер.  2. Силата на звука не трябва да е твърде висока.  3. Прослушването за предпочитане трябва да става с качествени слушалки или тонколони.  4. Настройте се на програмата, преди да я слушате, отпуснете се напълно, без чужди м