Кора от Трепетлика - осика (Populus tremula) : MG

Трепетлика - осика (Populus tremula) : Днес ще ви разкажа как да пречистите напълно тялото си, дори да пречистите напълно кръвта си. Има лек - нашата прекрасна трепетлика.

Ако отворим специализираната литература, ще видим 4 думи за действието на трепетликата: антипиретично, противовъзпалително, антибактериално и антиревматично. Всъщност за полезните свойства на трепетликата могат да се напишат десетки томове.Ще споделя с вас точно моя практически опит. 

За първи път аспирин, това научно наименование - аспирин, а след това наречен салицилат, е открит в кората на върба (salix (саликс) - върба). По-късно салицилатът е открит стотици пъти повече в трепетликата, и то не само салицилат, но и танини и въглехидрати, които имат голямо противовъзпалително действие. Всички тези вещества се комбинират, за да предизвикат значителен ефект, така че трепетликата превъзхожда върбата по своите лечебни свойства.

Трепетликата има мощно антипиретично действие. Температурата е ценна за организма. От време на време повишаването на температурата е просто необходимо, за да може имунният механизъм да работи. Ние, билкарите, винаги поддържаме или предизвикваме повишаване на температурата. Ако, да речем, човек има температура, ние не я сваляме, а веднага повишаваме температурата, като същевременно даваме мощни противовъзпалителни средства като аспен. Aspen не само сваля температурата веднага, но и убива лавината от инфекции. Това е причината за понижаване на температурата. А една инфекция убива друга.

Например всяка бактериална флора - стафилококи или стрептококи - създава условия за развитие на гъбички в организма. С други думи, една инфекция не е единична, а друга и трета се размножават едновременно. Сега на трепетликата не ѝ пука каква е инфекцията и колко на брой е тя. За него няма пречки. За тях това е като тежка артилерия - ужилват и това е всичко: никакви бактерии, никакви вируси, никакви гъбички, никакви паразити, никакви ларви на паразити.

Дали това се дължи на високото съдържание на салицилати?

- В трепетликата има много какво да се открие и тя все още трябва да се изучава, изучава и изучава.

Неслучайно всички обитатели на гората се лекуват с трепетлика, като я дъвчат.

- Осиновият дървесен вид не е в недостиг; той е плевел, който навлиза в цялата гора. Изсичане на поляна - расте трепетлика, опожарена гора - пониква трепетлика. Защо има много трепетлики? Тъй като е универсален окислител, той окислява всичко, това, което се е отложило в човешкия организъм, това, което организмът е прибрал някъде, аспенът сканира всичко, разкрива, окислява, изгаря. Например, в човешкия организъм има лавина от инфекции. Част от инфекцията се утаява в бронхите и белите дробове, друга - в ставите, а трета - в бъбреците и пикочния мехур.

А трепетликата убива всички инфекции, без нея не можете да излекувате нищо. 

Веднага изчезват възпаленията на панкреаса, жлъчните пътища, самия жлъчен мехур, изчезват абсолютно всички болки, ферментационните процеси в червата спират напълно. Това се случва още след 1-2 седмици от приема му. Толкова бързо решава проблемите. През първия месец на употреба киселините изчезват. Трепетликата унищожава хеликобактер и жиардия, т.е. груба инфекция. Кожата е почистена, имам предвид тези, които страдат от псориазис. Започва процесът на прочистване на бъбреците, простатата и пикочния мехур.

Трепетликата се пие наведнъж в една чаша и веднага след това бъбреците се промиват. Уринирането става безболезнено и рядко. В началото урината е различна - тъмна и мътна. През втория или третия месец на лечението това зависи от броя на микробите в организма, но обикновено през третия месец кръвта се пречиства: кръвта не е сурова инфекция, а дълбока, дълбока инфекция. Кръвта започва да се избистря - може да има повишена температура, слабост. Това е лавина от червеи и микоплазми в кръвта. Това е опиянение, няма как да не го преживееш.

И трябва да вземете отварата от овес, за която говорихме.

Кога да я приемате?

- Когато настъпи интоксикация. Една чаена лъжичка се кипва на чаша вода. Взема се фин овес Сложете една чаена лъжичка в чаша овесени ядки, кипнете и ето ви бульон. Може да го правите три пъти дневно, четири или пет пъти. Особено през нощта.

На третия месец от приема по правило започват да се изчистват многогодишни и дълбоко вкоренени хелминти и инфекции. Синусите започват да се изчистват едва през третия месец. Без трепетлика синусите трудно се лекуват с локални методи, тъй като там има извити каналчета, от които инфекцията много трудно излиза. Ето защо трябва да преминете през кръвта. Трепетликата побеждава цялата тази инфекция, инфекцията излиза обилно от максиларните синуси.

След 4-5 месеца прием инфекцията изчезва от главата ви, паметта, зрението и сънят ви се подобряват.

Правилно е лечението да започне с унищожаване на инфекцията, първо трябва да я победите. Според имунолози, специалисти по инфекциозни болести и вирусолози всяко образувание в организма, като кисти (в черния дроб, бъбреците и др.), е резултат от инфекция. Полипите, брадавиците и папиломите се причиняват от инфекция. Доброкачествените и още повече злокачествените тумори са резултат от инфекция. Каквото и да правим, каквито и противотуморни лекарства да приемаме, към тях трябва да добавим и трепетлика, която убива инфекцията. Например, човек приема както класическо лечение, така и някои противотуморни билки. Трябва да се добави трепетлика, която ще убие инфекцията. Тогава този тумор няма да бъде поддържан от инфекцията и можем да се надяваме да се излекува.

Бронхиалната астма например никога не е алергична, а винаги е инфекциозно-алергична. Ето защо бронхиалната астма не трябва да се лекува само чрез прием на антиалергични лекарства. Опитайте да добавите трепетлика към основната си терапия и вижте какво ще се случи.

През втория месец от приема на трепетлика започнах да изхвърлям от белите си дробове съсиреци слуз, миризлива, сярна, мръсна - това е прочистването на белите дробове от ларвите на аскаридите. И се опитайте да го изнесете оттам! С какво? Нищо, то не се страхува от нищо. При жените, 2-3 месеца след приема на трепетлика, се изчиства ендометриозата. Ето колко дълбоко почиства трепетликата.

Моята учителка Лидия Нестеровна Сурина, доктор по биология, почетен жител на Тюмен, много известен фитотерапевт, винаги казваше: Ако всички растения на земята изчезнат и остане само трепетликата, тогава ще бъдем здрави. В старите времена под възглавниците и матраците са слагали трески, дървени стърготини, кора от трепетлика, защото трепетликата отнема всички лоши неща от човека. Трепетликата пречиства не само кръвта, но и лимфата. Малко лекарства пречистват лимфата, но трепетликата може да го направи. Когато хората приемат трепетлика, те се отървават от дългогодишните постоянни отоци и лимфата се раздвижва. Между другото, на пациентите с рак се дават противотуморни лекарства, и то с различен успех, докато не започнат да приемат осика. Онкомаркерите в кръвта намаляват, всички кръвни показатели се подобряват, качеството на живот се подобрява.

Онкологията по-често се причинява от човешкия папиломен вирус. Само трепетликата убива вируса, дори хемоглобинът при пациенти с рак се увеличава значително на фона на приема на осика. Сътрудничихме си с лабораторията по имунология. Бяха изпратени бременни жени, на които беше поставена диагноза цитомегаловирус, което е много опасно, особено за тях. И предписахме кора от трепетлика в продължение на три месеца. Бременни жени. Така че трепетликата изобщо не е противопоказан, всичко е за добро. И при повторния кръвен тест не е открит след 3 месеца прием на осика.

Трепетликата нормализира всички биохимични параметри на кръвта. Например повишените стойности на захарта, холестерола, чернодробните функционални тестове, билирубина - всичко се нормализира. Дори ако причината е вирусът на хепатита. Всички биохимични параметри ще се нормализират. Вирусът започва да отшумява, просто трябва да продължите да пиете, за да не се надигне, т.е. трябва да пиете дълго време.

Най-често вътрешна инфекция и хелминти, които са се задържали в кръвта с години, пречат на възстановяването ни. Осиката е катализатор за всяко лечение, той ще увеличи многократно ефективността на лекарствата, които приемате, и ще почувствате, че се подобрявате. Много лекарства не се пият през лятото - живак, огнен храст, но асмата, напротив, се пие, защото отнема цялата прекомерна топлина от човека: асмата не е донор (най-големите донори са кедърът, борът, брезата, планинският ясен, но асмата изобщо не е донор, напротив. Първо трябва да премахне всички лоши неща, а след това можете да го лекувате с донори).

Може ли да се приема осика и през лятото?

- Особено през лятото трепетликата действа охлаждащо. Ако имате прекомерно изпотяване и менопаузални приливи през лятото, трябва да се запари и да се пие аспен. Лесно е да се пие под формата на компот, поне по две чаши на ден. Приемайте сутрин на гладно и задължително вечер.

А сега е най-важното. 

Как да приготвяме правилно отвара от трепетлика (осика)? 

Не е нужно да избирате нещо, да го откъсвате, да вземате клонки. В гора, в която има много  трепетлики, намерете дърво, високо три метра. Наклонете дървото и отрежете всички клонки с пъпки с помощта на градинска ножица. Необходимо е да имате много клонки - за един човек е необходимо да има един чувал. Листата също могат да се пият, но ефектът ще бъде по-слаб. Клонките се отрязват, носят се вкъщи, оставят се да изсъхнат, свободно полегнали, ще изсъхнат добре. Вземете суровината и я натрошете на парчета с големина 3-5 см, сложете ги в тенджера с около една чаша суровина за един човек. Налейте 0,5 л вода - това е дневната доза за един човек. Сварете за първи път с капак на слаб огън само за една минута. Не се отдалечавайте. Изключете, охладете, отцедете и изсипете втори път. За втория път сварете същата суровина на слаб огън за 3 минути, изключете, охладете и отцедете. Третият път изсипете 0,5 литра от същата суровина и варете на слаб огън в продължение на 5 минути. Повтаряме: първия път варим в продължение на една минута, втория път - 3 минути, а третия път - 5 минути. Една и съща суровина. С капак. Една чаша сутрин и една вечер. 

Татьяна МО Королева

Коментари

 1. Кора от трепетлика

  Кората от трепетлика се използва при панкреатит, колит, диабет, фиброми на матката, аденом на простатата, хелминтоза. Кората от трепетлика понижава нивата на глюкозата в кръвта и активира ендокринната система като цяло.

  Кората от осика се използва като противотуморно, противовъзпалително, болкоуспокояващо, резорбиращо, възстановително, апетитовъзбуждащо средство.

  Кората от трепетлика има благоприятно въздействие върху панкреаса, като стимулира производството на инсулин.

  При цистит, нефрит, уретрит приемът на отвари и настойки от курсове с кора от трепетлика дава огромни резултати. Използвайте кората от трепетлика при аденом на простатата, импотентност и вътрешни хемороиди. При диария, метеоризъм, дискинезия на жлъчните пътища, мастна чернодробна хепатоза лечението с кора от трепетлика дава отлични резултати.

  Гаргарата с отвара на устата при зъбобол, стоматит, пародонтоза, възпалено гърло, възпаление след изваждане на зъб също е много полезна за устата. Това е отлично средство за избавяне от паразити - отвари и тинктури от кора на трепетлика лекуват дори описторхиаза - заболяване, причинено от плосък червей, който засяга черния дроб и жлъчните пътища.

  Начин на употреба: Приемайте 1/2-1 ч.л. кора от трепетлика 1-2 пъти дневно с вода. Задължително се приема преди лягане. Курсът на прием от 1 до 6 месеца, в зависимост от състоянието.

  ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

П.П. Гаряев за Матриците на Гаряев и лингвистично-вълновата генетика

Тридемия от Биомедис