Пропускане към основното съдържание

Кора от Трепетлика - осика (Populus tremula) : MG

Трепетлика - осика (Populus tremula) : Днес ще ви разкажа как да пречистите напълно тялото си, дори да пречистите напълно кръвта си. Има лек - нашата прекрасна трепетлика.

Ако отворим специализираната литература, ще видим 4 думи за действието на трепетликата: антипиретично, противовъзпалително, антибактериално и антиревматично. Всъщност за полезните свойства на трепетликата могат да се напишат десетки томове.



Ще споделя с вас точно моя практически опит. 

За първи път аспирин, това научно наименование - аспирин, а след това наречен салицилат, е открит в кората на върба (salix (саликс) - върба). По-късно салицилатът е открит стотици пъти повече в трепетликата, и то не само салицилат, но и танини и въглехидрати, които имат голямо противовъзпалително действие. Всички тези вещества се комбинират, за да предизвикат значителен ефект, така че трепетликата превъзхожда върбата по своите лечебни свойства.

Трепетликата има мощно антипиретично действие. Температурата е ценна за организма. От време на време повишаването на температурата е просто необходимо, за да може имунният механизъм да работи. Ние, билкарите, винаги поддържаме или предизвикваме повишаване на температурата. Ако, да речем, човек има температура, ние не я сваляме, а веднага повишаваме температурата, като същевременно даваме мощни противовъзпалителни средства като аспен. Aspen не само сваля температурата веднага, но и убива лавината от инфекции. Това е причината за понижаване на температурата. А една инфекция убива друга.

Например всяка бактериална флора - стафилококи или стрептококи - създава условия за развитие на гъбички в организма. С други думи, една инфекция не е единична, а друга и трета се размножават едновременно. Сега на трепетликата не ѝ пука каква е инфекцията и колко на брой е тя. За него няма пречки. За тях това е като тежка артилерия - ужилват и това е всичко: никакви бактерии, никакви вируси, никакви гъбички, никакви паразити, никакви ларви на паразити.

Дали това се дължи на високото съдържание на салицилати?

- В трепетликата има много какво да се открие и тя все още трябва да се изучава, изучава и изучава.

Неслучайно всички обитатели на гората се лекуват с трепетлика, като я дъвчат.

- Осиновият дървесен вид не е в недостиг; той е плевел, който навлиза в цялата гора. Изсичане на поляна - расте трепетлика, опожарена гора - пониква трепетлика. Защо има много трепетлики? Тъй като е универсален окислител, той окислява всичко, това, което се е отложило в човешкия организъм, това, което организмът е прибрал някъде, аспенът сканира всичко, разкрива, окислява, изгаря. Например, в човешкия организъм има лавина от инфекции. Част от инфекцията се утаява в бронхите и белите дробове, друга - в ставите, а трета - в бъбреците и пикочния мехур.

А трепетликата убива всички инфекции, без нея не можете да излекувате нищо. 

Веднага изчезват възпаленията на панкреаса, жлъчните пътища, самия жлъчен мехур, изчезват абсолютно всички болки, ферментационните процеси в червата спират напълно. Това се случва още след 1-2 седмици от приема му. Толкова бързо решава проблемите. През първия месец на употреба киселините изчезват. Трепетликата унищожава хеликобактер и жиардия, т.е. груба инфекция. Кожата е почистена, имам предвид тези, които страдат от псориазис. Започва процесът на прочистване на бъбреците, простатата и пикочния мехур.

Трепетликата се пие наведнъж в една чаша и веднага след това бъбреците се промиват. Уринирането става безболезнено и рядко. В началото урината е различна - тъмна и мътна. През втория или третия месец на лечението това зависи от броя на микробите в организма, но обикновено през третия месец кръвта се пречиства: кръвта не е сурова инфекция, а дълбока, дълбока инфекция. Кръвта започва да се избистря - може да има повишена температура, слабост. Това е лавина от червеи и микоплазми в кръвта. Това е опиянение, няма как да не го преживееш.

И трябва да вземете отварата от овес, за която говорихме.

Кога да я приемате?

- Когато настъпи интоксикация. Една чаена лъжичка се кипва на чаша вода. Взема се фин овес Сложете една чаена лъжичка в чаша овесени ядки, кипнете и ето ви бульон. Може да го правите три пъти дневно, четири или пет пъти. Особено през нощта.

На третия месец от приема по правило започват да се изчистват многогодишни и дълбоко вкоренени хелминти и инфекции. Синусите започват да се изчистват едва през третия месец. Без трепетлика синусите трудно се лекуват с локални методи, тъй като там има извити каналчета, от които инфекцията много трудно излиза. Ето защо трябва да преминете през кръвта. Трепетликата побеждава цялата тази инфекция, инфекцията излиза обилно от максиларните синуси.

След 4-5 месеца прием инфекцията изчезва от главата ви, паметта, зрението и сънят ви се подобряват.

Правилно е лечението да започне с унищожаване на инфекцията, първо трябва да я победите. Според имунолози, специалисти по инфекциозни болести и вирусолози всяко образувание в организма, като кисти (в черния дроб, бъбреците и др.), е резултат от инфекция. Полипите, брадавиците и папиломите се причиняват от инфекция. Доброкачествените и още повече злокачествените тумори са резултат от инфекция. Каквото и да правим, каквито и противотуморни лекарства да приемаме, към тях трябва да добавим и трепетлика, която убива инфекцията. Например, човек приема както класическо лечение, така и някои противотуморни билки. Трябва да се добави трепетлика, която ще убие инфекцията. Тогава този тумор няма да бъде поддържан от инфекцията и можем да се надяваме да се излекува.

Бронхиалната астма например никога не е алергична, а винаги е инфекциозно-алергична. Ето защо бронхиалната астма не трябва да се лекува само чрез прием на антиалергични лекарства. Опитайте да добавите трепетлика към основната си терапия и вижте какво ще се случи.

През втория месец от приема на трепетлика започнах да изхвърлям от белите си дробове съсиреци слуз, миризлива, сярна, мръсна - това е прочистването на белите дробове от ларвите на аскаридите. И се опитайте да го изнесете оттам! С какво? Нищо, то не се страхува от нищо. При жените, 2-3 месеца след приема на трепетлика, се изчиства ендометриозата. Ето колко дълбоко почиства трепетликата.

Моята учителка Лидия Нестеровна Сурина, доктор по биология, почетен жител на Тюмен, много известен фитотерапевт, винаги казваше: Ако всички растения на земята изчезнат и остане само трепетликата, тогава ще бъдем здрави. В старите времена под възглавниците и матраците са слагали трески, дървени стърготини, кора от трепетлика, защото трепетликата отнема всички лоши неща от човека. Трепетликата пречиства не само кръвта, но и лимфата. Малко лекарства пречистват лимфата, но трепетликата може да го направи. Когато хората приемат трепетлика, те се отървават от дългогодишните постоянни отоци и лимфата се раздвижва. Между другото, на пациентите с рак се дават противотуморни лекарства, и то с различен успех, докато не започнат да приемат осика. Онкомаркерите в кръвта намаляват, всички кръвни показатели се подобряват, качеството на живот се подобрява.

Онкологията по-често се причинява от човешкия папиломен вирус. Само трепетликата убива вируса, дори хемоглобинът при пациенти с рак се увеличава значително на фона на приема на осика. Сътрудничихме си с лабораторията по имунология. Бяха изпратени бременни жени, на които беше поставена диагноза цитомегаловирус, което е много опасно, особено за тях. И предписахме кора от трепетлика в продължение на три месеца. Бременни жени. Така че трепетликата изобщо не е противопоказан, всичко е за добро. И при повторния кръвен тест не е открит след 3 месеца прием на осика.

Трепетликата нормализира всички биохимични параметри на кръвта. Например повишените стойности на захарта, холестерола, чернодробните функционални тестове, билирубина - всичко се нормализира. Дори ако причината е вирусът на хепатита. Всички биохимични параметри ще се нормализират. Вирусът започва да отшумява, просто трябва да продължите да пиете, за да не се надигне, т.е. трябва да пиете дълго време.

Най-често вътрешна инфекция и хелминти, които са се задържали в кръвта с години, пречат на възстановяването ни. Осиката е катализатор за всяко лечение, той ще увеличи многократно ефективността на лекарствата, които приемате, и ще почувствате, че се подобрявате. Много лекарства не се пият през лятото - живак, огнен храст, но асмата, напротив, се пие, защото отнема цялата прекомерна топлина от човека: асмата не е донор (най-големите донори са кедърът, борът, брезата, планинският ясен, но асмата изобщо не е донор, напротив. Първо трябва да премахне всички лоши неща, а след това можете да го лекувате с донори).

Може ли да се приема осика и през лятото?

- Особено през лятото трепетликата действа охлаждащо. Ако имате прекомерно изпотяване и менопаузални приливи през лятото, трябва да се запари и да се пие аспен. Лесно е да се пие под формата на компот, поне по две чаши на ден. Приемайте сутрин на гладно и задължително вечер.

А сега е най-важното. 

Как да приготвяме правилно отвара от трепетлика (осика)? 

Не е нужно да избирате нещо, да го откъсвате, да вземате клонки. В гора, в която има много  трепетлики, намерете дърво, високо три метра. Наклонете дървото и отрежете всички клонки с пъпки с помощта на градинска ножица. Необходимо е да имате много клонки - за един човек е необходимо да има един чувал. Листата също могат да се пият, но ефектът ще бъде по-слаб. Клонките се отрязват, носят се вкъщи, оставят се да изсъхнат, свободно полегнали, ще изсъхнат добре. Вземете суровината и я натрошете на парчета с големина 3-5 см, сложете ги в тенджера с около една чаша суровина за един човек. Налейте 0,5 л вода - това е дневната доза за един човек. Сварете за първи път с капак на слаб огън само за една минута. Не се отдалечавайте. Изключете, охладете, отцедете и изсипете втори път. За втория път сварете същата суровина на слаб огън за 3 минути, изключете, охладете и отцедете. Третият път изсипете 0,5 литра от същата суровина и варете на слаб огън в продължение на 5 минути. Повтаряме: първия път варим в продължение на една минута, втория път - 3 минути, а третия път - 5 минути. Една и съща суровина. С капак. Една чаша сутрин и една вечер. 

Татьяна МО Королева

Коментари

  1. Кора от трепетлика

    Кората от трепетлика се използва при панкреатит, колит, диабет, фиброми на матката, аденом на простатата, хелминтоза. Кората от трепетлика понижава нивата на глюкозата в кръвта и активира ендокринната система като цяло.

    Кората от осика се използва като противотуморно, противовъзпалително, болкоуспокояващо, резорбиращо, възстановително, апетитовъзбуждащо средство.

    Кората от трепетлика има благоприятно въздействие върху панкреаса, като стимулира производството на инсулин.

    При цистит, нефрит, уретрит приемът на отвари и настойки от курсове с кора от трепетлика дава огромни резултати. Използвайте кората от трепетлика при аденом на простатата, импотентност и вътрешни хемороиди. При диария, метеоризъм, дискинезия на жлъчните пътища, мастна чернодробна хепатоза лечението с кора от трепетлика дава отлични резултати.

    Гаргарата с отвара на устата при зъбобол, стоматит, пародонтоза, възпалено гърло, възпаление след изваждане на зъб също е много полезна за устата. Това е отлично средство за избавяне от паразити - отвари и тинктури от кора на трепетлика лекуват дори описторхиаза - заболяване, причинено от плосък червей, който засяга черния дроб и жлъчните пътища.

    Начин на употреба: Приемайте 1/2-1 ч.л. кора от трепетлика 1-2 пъти дневно с вода. Задължително се приема преди лягане. Курсът на прием от 1 до 6 месеца, в зависимост от състоянието.

    ОтговорИзтриване
  2. Сегодня я расскажу, как полностью очистить организм, даже вычистить полностью кровь. Есть средство – чудная наша осина.
    Если мы откроем специальную литературу, то увидим 4 слова об осине: жаропонижающее, противовоспалительное, антибактериальное и противоревматическое. Вообще-то, о полезных свойствах осины можно написать десятки томов.
    Я поделюсь с вами именно опытом практическим.
    Впервые аспирин, это научное название – аспирин, а тогда называли салицилат, был найден в коре ивы (саликс (salix) – ива). Позже в осине салицилата нашли в сотни раз больше, и не только салицилат, но и дубильные вещества, и углеводы, которые имеют большое противовоспалительное действие. Все эти вещества в комплексе дают значительный эффект, так что осина по своим лечебным свойствам превосходит иву.
    Осина дает мощный жаропонижающий эффект. Температура для организма – это ценно. Время от времени повышение температуры для человека просто необходимо, чтобы механизм иммунитета работал. Мы, травники, всегда поддерживаем повышение температуры или вызываем такое повышение. Если, допустим, у человека повысилась температура, мы ее не сбрасываем, а сразу повышаем температуру, одновременно давая такие мощные противовоспалительные средства, как осина. Осина сразу не просто снижает температуру, а убивает лавину инфекции. От этого и падает температура. Причем одна инфекция убивает другую.
    Например, любая бактериальная флора – стафилококк или стрептококк – создают условия для развития грибка в организме. То есть инфекция не бывает одна, сразу размножается и другая, и третья. Так вот, осине все равно, какая инфекция и сколько ее. Для нее нет преград. Она для них, как тяжелая артиллерия – жах, и все: нет ни бактерий, ни вирусов, ни грибка, ни паразитов, ни личинок паразитов.
    Это происходит за счет высокого содержания салицилата?
    – В осине много что найдено, осину еще изучать, изучать и изучать.
    Недаром все жители леса лечатся осиной, грызут ее.
    – Осина – не дефицит, это, можно сказать, сорное растение, которое заполоняет весь лес. Прорубили просеку – растет осина, сгорел лес – проклевывается осина. Почему осины много? Потому что она -универсальный окислитель, окисляет все, что в человеке где-то отложилось, то, что организм убрал, складировал куда-то, осина все сканирует, выявляет, окисляет, выжигает. Например, в организме человека лавина инфекции. Какая-то инфекция осаждается в бронхах, в легких, какая-то – в суставах, какая-то инфекция идет в почки, в мочевой пузырь.
    А осина всю инфекцию убивает, без нее не вылечить ничего. У нас открыт марафон по приему осины в монастырской аптеке. Это значит, что у нас очень много добровольцев, которые принимают осину каждый день с сентября 2014 года начиная, по разным схемам. И если кто захотел закончить, то об этом меня извещает. Но еще никто не захотел. С сентября люди пьют. Мы отслеживаем клинические результаты по анализам, по УЗИ. И все, кто участвует в марафоне, обязательно ведут дневник самочувствия.
    Что отмечается у всех? Сразу снимается воспаление поджелудочной железы, желчных протоков, самого желчного пузыря, проходят абсолютно все боли у человека, полностью прекращаются бродильные процессы в кишечнике. Это происходит уже на 1-2 неделе приема. То есть, вот так быстро она решает проблемы. В первый же месяц приема проходит изжога у человека. Осина уничтожает хеликобактер и лямблии, то есть грубую инфекцию. Очищается кожа у человека, это я о тех, кто псориазом страдает. Начинается процесс очищения почек, простаты, мочевого пузыря.
    Осина, в основном, пьется залпом стакан, и сразу же поэтому промываются почки. Мочеиспускание становится безболезненное и нечастое. Моча сначала идет разная – и темная, и мутная. Уже, на 2-м, на 3-м месяце приема, смотря, конечно, какое микробное число было в организме, но, как правило, только лишь на 3-м месяце начинает очищаться кровь: кровь – это уже не грубая инфекция, это уже глубокая, основательная инфекция. И вот кровь начинает очищаться – может быть повышение температуры, слабость. Это гибнет лавина глистов и микоплазмы в крови. Это интоксикация, от нее никуда не денешься.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

П.П. Гаряев за Матриците на Гаряев и лингвистично-вълновата генетика

П.П. Гаряев (Доктор по биология, директор на Института по лингвистично-вълнова генетика), за Матриците на Гаряев, информационната медицина  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАТРИЦИТЕ НА ГАРЯЕВ ПРАВИЛА ЗА СЛУШАНЕ Препоръчваме ви да слушате всички матрици на Гаряев последователно. Но е възможно да го разделите на части по произволен начин, например на тройки. В началото всяка от тях трябва да се слуша в продължение на 1-2 дни. По-късно, след адаптацията, можете да прослушате всички части заедно. Субективно, въз основа на усещанията си, ще определите файловете, които чувствате и работят най-добре. Отсега нататък можете да ги слушате предимно тях. Силата на звука не трябва да е твърде висока. За предпочитане е да слушате след сън, през деня и преди лягане. Можете също така да възпроизвеждате програми във фонов режим, докато спите. Препоръчително е да използвате слушалки. Преди да започнете да слушате, е желателно да се настроите към програмата, да се отпуснете напълно, ако е възможно, без чужди

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи  

Всичките оригинални матрици на Гаряев

Всичките оригинални матрици на Гаряев ( плейлист ) Оригиналните звукови матрици на Гаряев не са променяни по време на редактирането, което означава, че качеството на звука остава неизменено, а въздействието на матрицата върху тялото е максимално! С други думи, амплитудата на звуковата пътечка не е повлияна от всякакви оптимизатори, нормализатори и софтуерни усилватели. Също така честотата и битрейтът остават незасегнати.  Всички матрици на Гаряев можете да намерите на https://bit.ly/garyaevmatrixall   Правила за слушане на Матриците на Гаряев :  1. 1-2 пъти дневно, не по-късно от 2 часа преди лягане. За жените - едномесечен курс за слушане всеки ден. За мъже - едномесечен курс на слушане, всеки втори ден. -Програмата трябва да се използва сутрин, през деня или вечер.  2. Силата на звука не трябва да е твърде висока.  3. Прослушването за предпочитане трябва да става с качествени слушалки или тонколони.  4. Настройте се на програмата, преди да я слушате, отпуснете се напълно, без чужди м