Пропускане към основното съдържание

При глисти (хелминти) : БРТ

Биорезонансен комплес за изчистване на глисти, хелминти, нематоди и други чревни паразити

Хелминти или глисти са паразитни червеи, които засягат животни, включително хора. Веднъж заразени, те причиняват увреждания на различни органи и засягат метаболизма. Заболяването, причинено от хелминти, се нарича хелминтоза.Хелминтозата е широко разпространена в целия свят. В Европа например се смята, че всеки трети жител е заразен. 

Известни са повече от 280 вида хелминти, които могат да паразитират в човешкото тяло. 

Глистите са паразити, тъй като живеят за сметка на друг организъм, който се нарича гостоприемник. Те се приспособяват към гостоприемника и получават хранителни вещества от него, например кръв или хранителни вещества, които попадат в червата по време на храносмилането.

По време на жизнения си цикъл паразитните червеи преминават през три основни етапа на развитие: яйце - ларва - зрял индивид. Те могат да се образуват в рамките на един организъм или да се редуват между няколко различни организма. В този случай се говори за междинни и крайни гостоприемници на паразита. В тялото на междинния гостоприемник той обикновено се развива от яйце до ларвен стадий. Едва след това тя навлиза в тялото на крайния гостоприемник. Първичен гостоприемник е този, в който живее полово зрялата форма на паразита.

Хелминтите могат да бъдат кръгли или плоски червеи. Кръглите червеи са представени от нематоди. Плоските червеи, или платихелминти, включват тении (цестоди) и смучещи червеи (трематоди).

Механизми на предаване на хелминтози

Човек се заразява с хелминти, когато яйцата или ларвите на паразита попаднат в организма. Това може да се случи по няколко начина.

Консумация на храни или напитки, случайно замърсени с патогена (напр. неизмити ягоди от леха, върху която е паднала почва с яйца на хелминти);

  • консумиране на месо или риба, които са заразени с ларви;
  • поглъщане на храна, която е била заразена с патогени;
  • случайно поглъщане на междинни гостоприемници (напр. мекотели).

Коментари

Популярни публикации от този блог

П.П. Гаряев за Матриците на Гаряев и лингвистично-вълновата генетика

П.П. Гаряев (Доктор по биология, директор на Института по лингвистично-вълнова генетика), за Матриците на Гаряев, информационната медицина  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАТРИЦИТЕ НА ГАРЯЕВ ПРАВИЛА ЗА СЛУШАНЕ Препоръчваме ви да слушате всички матрици на Гаряев последователно. Но е възможно да го разделите на части по произволен начин, например на тройки. В началото всяка от тях трябва да се слуша в продължение на 1-2 дни. По-късно, след адаптацията, можете да прослушате всички части заедно. Субективно, въз основа на усещанията си, ще определите файловете, които чувствате и работят най-добре. Отсега нататък можете да ги слушате предимно тях. Силата на звука не трябва да е твърде висока. За предпочитане е да слушате след сън, през деня и преди лягане. Можете също така да възпроизвеждате програми във фонов режим, докато спите. Препоръчително е да използвате слушалки. Преди да започнете да слушате, е желателно да се настроите към програмата, да се отпуснете напълно, ако е възможно, без чужди

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи  

Тридемия от Биомедис

ТРИДЕМИЯ :  През декември 2022 г. Biomedis организира уебинар, посветен на нов проблем в света - появата на 3 вируса едновременно, които не щадят нито децата, нито възрастните. Тази епидемия се нарича ТРИДЕМИЯ Беше представен и списък с честоти за комплекса срещу този бич от Biomedis, наречен "ТРИДЕМИЯ 22-23". Въз основа на този списък се формира едноименен комплекс, който се предлага в два вида модулация (файловете в ОРИГИНАЛ) kick_swg12  АЧХ Комплексът ТРИДЕМИЯ включва честоти за следните програми: (на руски)  Активная защита Респираторно-сентициальный вирус Голосовые связки, раздражение  Дыхательные пути к.ч. Респираторно-сентициальный вирус Ринит общий Воспаление горла Боль в горле Грипп базовый Grippe virus A Свиной грипп H1N1- Swine Flu Свиной грипп 1 Свиной грипп 2 Свиной грипп 3 Свиной грипп 4 Свиной грипп 5 Свиной грипп 6 Influenzum toxic Грипп лихорадка Дренаж CoronaVirus Human Coronavirus Wuhan 2020 NEW mutated CoronaVirus SARS Воспаление при ОРВИ базовая Воспалени