Пропускане към основното съдържание

Лъвска грива (Hericium Erinaceus) - NGF

Херициум Еринацеус (гъба Лъвска грива, Hericium Erinaceus, Ежо́вик или ежевик гребе́нчатый) е най-високата гъба от семейство Hericiaceae, открита през 1994 г. от японския изследовател Хироказу Кавагиши

Hericium ErinaceusПлодното тяло на Hericium Erinaceus може да достигне до 20 сантиметра дължина и се различава от повечето гъби по това, че е съставено от тънки, висящи иглички с дължина до 50 милиметра. Окраската варира от бяла до светлобежова, като при изсъхване месестата част става жълта. Спорите са бели. Гъбата Лъвска грива се среща в Северна Америка, Европа и Азия.

Ползи от гъбата Лъвска грива (Hericium Erinaceus)

При проблеми с нервната система

Гъбата Херициум Еринацеус съдържа 2 съединения, за които се смята, че не се срещат заедно в никъде другаде.

ХЕРИЦИНОН И ЕРИНАЦИН

Най-интересните съставки на Ежовик са еринацин и херицинон, които допринасят за интензивното производство на специален протеин, наречен нервен растежен фактор или NGF. Този протеин се среща в цялото ни тяло и е отговорен за нормалния растеж, възстановяването на нервните клетки и регенерацията на миелиновата обвивка. 

Миелинът изпълнява защитната функция на аксоните на нервните клетки, отговаря за тяхната здравина, както и за това, че позволява нервните импулси да бъдат изолирани и ускорени. Именно миелиновата обвивка позволява на импулсите да достигнат до правилните синапси.

Заслужава да се отбележи, че амилоидните плаки, натрупани с течение на времето в мозъчната тъкан, разрушават миелиновата обвивка, което води до смърт на нервната клетка, което може да доведе до форма на старческа деменция или болест на Алцхаймер.

Към момента това са единствените вещества, способни да активират възстановителните процеси.

При проблеми с храносмилателната система

Традиционната китайска медицина използва Ежовик при лечението на гастрит, панкреатит, язва на стомаха и дванадесетопръстника.

Язвите се появяват, когато лигавицата, която предпазва стените на стомаха и дванадесетопръстника от саморазрушаване, се увреди. Една от причините за язвите е бактерията Хеликобактер пилори (Helicobacter pylori или H. pylori), която произвежда вещества, увреждащи лигавицата. Херициум Еринацеус предотвратява размножаването на бактериите и предпазва увредения участък от солната киселина: 

Освен това гъбата подобрява кръвообращението и нормализира чревната моторика, като по този начин стимулира храносмилането.

Херициум Еринацеус


Hericium Erinaceus е ефективна и при : 

 • Заболявания на нервната система
 • Депресия
 • Безпокойство
 • Нарушения на съня
 • Нарушения на паметта
 • Нарушения на храносмилателната система
 • Пептична язва
 • Язва на дванадесетопръстника
 • Гастрит
 • Панкреатит
 • За хора в напреднала възраст
 • Забавя процеса на стареене.
 • Предотвратява склерозата.
 • Болест на Паркинсон
 • Болест на Алцхаймер
 • дефицит на вниманието

Коментари

Популярни публикации от този блог

П.П. Гаряев за Матриците на Гаряев и лингвистично-вълновата генетика

П.П. Гаряев (Доктор по биология, директор на Института по лингвистично-вълнова генетика), за Матриците на Гаряев, информационната медицина  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАТРИЦИТЕ НА ГАРЯЕВ ПРАВИЛА ЗА СЛУШАНЕ Препоръчваме ви да слушате всички матрици на Гаряев последователно. Но е възможно да го разделите на части по произволен начин, например на тройки. В началото всяка от тях трябва да се слуша в продължение на 1-2 дни. По-късно, след адаптацията, можете да прослушате всички части заедно. Субективно, въз основа на усещанията си, ще определите файловете, които чувствате и работят най-добре. Отсега нататък можете да ги слушате предимно тях. Силата на звука не трябва да е твърде висока. За предпочитане е да слушате след сън, през деня и преди лягане. Можете също така да възпроизвеждате програми във фонов режим, докато спите. Препоръчително е да използвате слушалки. Преди да започнете да слушате, е желателно да се настроите към програмата, да се отпуснете напълно, ако е възможно, без чужди

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи  

Всичките оригинални матрици на Гаряев

Всичките оригинални матрици на Гаряев ( плейлист ) Оригиналните звукови матрици на Гаряев не са променяни по време на редактирането, което означава, че качеството на звука остава неизменено, а въздействието на матрицата върху тялото е максимално! С други думи, амплитудата на звуковата пътечка не е повлияна от всякакви оптимизатори, нормализатори и софтуерни усилватели. Също така честотата и битрейтът остават незасегнати.  Всички матрици на Гаряев можете да намерите на https://bit.ly/garyaevmatrixall   Правила за слушане на Матриците на Гаряев :  1. 1-2 пъти дневно, не по-късно от 2 часа преди лягане. За жените - едномесечен курс за слушане всеки ден. За мъже - едномесечен курс на слушане, всеки втори ден. -Програмата трябва да се използва сутрин, през деня или вечер.  2. Силата на звука не трябва да е твърде висока.  3. Прослушването за предпочитане трябва да става с качествени слушалки или тонколони.  4. Настройте се на програмата, преди да я слушате, отпуснете се напълно, без чужди м