Пропускане към основното съдържание

Стимулиране на състоянието на поток

Стимулация на състоянието на поток

  • Стимулиране на състоянието на потока с цел заобикаляне на защитата.
  • Стимулиране на мозъчната дейност, навлизане в състояние на поток.
  • Необикновен начин на мислене.
  • Усещане за летяща лекота при изпълнение на поставената задача.
  • Накрая можете да завършите ремонта, да завършите книга, да завършите проект.
  • Попадайки в състояние на поток , времето спира , вие сте на върха на възможностите.
  • Рисувате ли? Опитайте се да го правите в състояние на поток с програмата AML.
  • Програмист ли сте, бизнесмен ли сте или просто мечтател?
➡️ Поемете на пътешествие из неограничената вселена на мозъка, с програмата BRAIN BOOSTER.

Flow


Поток е състояние на съзнанието, при което сме толкова фокусирани върху процеса, че губим усещането си за пространство и време.

🥸 Описание на потока в литературата.

А. С. Пушкин в своя разказ "Египетски нощи", публикуван през 1835 г., много преди формирането на понятието поток в психологията, дава следното ярко описание за него: "Една сутрин Чарски почувства онова благодатно разположение на духа, когато мечтите ясно се рисуват пред теб и намираш живи, неочаквани думи, за да въплътиш виденията си, когато стиховете лесно падат под перото ти и звучни рими тичат към стройната мисъл. Царски беше потънал с душата си в сладка забрава... И светлината, и мнението на света, и собствените му странности не съществуваха за него. Той пишеше поезия."

😵 Невробиолозите все още не са проучили достатъчно добре какво се случва с мозъка в състояние на подем, но изследванията продължават. Например професор Арне Литрих твърди, че в състояние на поток активността на префронталния кортекс (областта на мозъка, отговорна за самосъзнанието, краткосрочната памет и логиката) намалява. Този процес се нарича темпорална хипофронталност и предизвиква усещане за изкривяване на времето, загуба на самосъзнание и вътрешна критика. В резултат на това нерамкираният мозък е по-способен да се справи със задачи, които изискват творческо мислене.

Друго проучване показва, че състоянието на поток е свързано с допаминовата схема за възнаграждение на мозъка, тъй като любопитството е повишено.


😵‍💫 Това състояние често се описва от изследваните лица като чувство на удоволствие от самореализацията, повишена и обоснована самоувереност, подчертано повишаване на комуникативните способности, способност да се изразяват ясно и отчетливо мислите, да се убеждават събеседниците и да се решават ефективно проблеми от всякаква сложност или да се намират нестандартни начини за решаването им. Субектите в състояние на поток имат повишена способност за учене, памет, способност за анализ на информация, лека форма на тревожност, дължаща се на повишената активност.

😏 Ярък пример за дейност, която носи радост, е играта, при която процесът е по-важен от резултата. Също така към този вид дейност можем да отнесем творческия процес на създаване, когато човек "твори", той може да не спи, да не се храни, да не бъде признат и дори да се разпилее за материална подкрепа.

Хората с творчески професии: поети, художници, музиканти, скулптори, могат да прекарват по цял ден в работата си, без да забелязват нищо около себе си; но когато приключат работата си, могат да загубят всякакъв интерес към нея. Могат да "творят" и: учени, архитекти, директори, мениджъри, бизнесмени, актьори, спортисти, всички онези, които са активни заради самата дейност и ѝ се наслаждават.

😐 В такова състояние човек има нужда от уединение, за да се потопи в собствените си интелектуални преживявания. 

Потокът е състояние, което "завладява" човека. Тук доминира мотивационно-емоционалната сфера на мислене, а не рационално-логическият интелект. Тук доминира духовността като насоченост към висшите сили, към другите хора и към самия себе си.

🥰 Състоянието на потока се разглежда като получаване на достъп до състояние на щастие като овладяване на вътрешния свят на човека. По начина, по който съзнанието формира състоянията на човека, е възможно да се управляват състоянията чрез промяна на начина на мислене.


ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: Бременност, кърмене, индивидуална непоносимост


Коментари

Популярни публикации от този блог

П.П. Гаряев за Матриците на Гаряев и лингвистично-вълновата генетика

П.П. Гаряев (Доктор по биология, директор на Института по лингвистично-вълнова генетика), за Матриците на Гаряев, информационната медицина  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАТРИЦИТЕ НА ГАРЯЕВ ПРАВИЛА ЗА СЛУШАНЕ Препоръчваме ви да слушате всички матрици на Гаряев последователно. Но е възможно да го разделите на части по произволен начин, например на тройки. В началото всяка от тях трябва да се слуша в продължение на 1-2 дни. По-късно, след адаптацията, можете да прослушате всички части заедно. Субективно, въз основа на усещанията си, ще определите файловете, които чувствате и работят най-добре. Отсега нататък можете да ги слушате предимно тях. Силата на звука не трябва да е твърде висока. За предпочитане е да слушате след сън, през деня и преди лягане. Можете също така да възпроизвеждате програми във фонов режим, докато спите. Препоръчително е да използвате слушалки. Преди да започнете да слушате, е желателно да се настроите към програмата, да се отпуснете напълно, ако е възможно, без чужди

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи  

Всичките оригинални матрици на Гаряев

Всичките оригинални матрици на Гаряев ( плейлист ) Оригиналните звукови матрици на Гаряев не са променяни по време на редактирането, което означава, че качеството на звука остава неизменено, а въздействието на матрицата върху тялото е максимално! С други думи, амплитудата на звуковата пътечка не е повлияна от всякакви оптимизатори, нормализатори и софтуерни усилватели. Също така честотата и битрейтът остават незасегнати.  Всички матрици на Гаряев можете да намерите на https://bit.ly/garyaevmatrixall   Правила за слушане на Матриците на Гаряев :  1. 1-2 пъти дневно, не по-късно от 2 часа преди лягане. За жените - едномесечен курс за слушане всеки ден. За мъже - едномесечен курс на слушане, всеки втори ден. -Програмата трябва да се използва сутрин, през деня или вечер.  2. Силата на звука не трябва да е твърде висока.  3. Прослушването за предпочитане трябва да става с качествени слушалки или тонколони.  4. Настройте се на програмата, преди да я слушате, отпуснете се напълно, без чужди м