Пропускане към основното съдържание

Хиалуронова киселина : БРТ Hyaluronic acid C28H44N2O23

Какво представлява хиалуроновата киселина?

Хиалуроновата киселина е най-важният структурен компонент на кожата и е част от съединителната тъкан, като увеличава многократно нейната здравина. Уникалната характеристика на хиалуроновата киселина е, че тя може да привлича молекули вода, като една молекула Хиалуроновата киселина може да привлече до 1000 пъти повече от собственото си тегло. В козметиката за домашна употреба хиалуроновата киселина е намерила своето приложение: в серум или крем тя може ефективно да овлажнява кожата. Следователно хиалуроновата киселина изпълнява важна функция за запазване на влагата и поддържане на ефективността на метаболитните процеси. Хиалуроновата киселина, както и другите структурни компоненти на кожата, се обновява постоянно. С течение на времето обаче количеството на хиалуроновата киселина в организма започва да намалява, а новите молекули не се синтезират в същата степен. Хиалуроновата киселина не се влияе неблагоприятно от прекомерното излагане на ултравиолетови лъчи, което има кумулативен ефект и може да не се прояви дълго време, но в определен момент започва бързо да ускорява процеса на стареене.

Защо кожата ви се нуждае от овлажняване?

Поддържането на адекватно ниво на влажност е много важно за кожата. Ако кожата ви няма достатъчно влага, защитните ѝ сили отслабват, а заедно с това с течение на времето намалява нейната твърдост, еластичност и блясък. Осигурявайки подходящото ниво на хидратация, вие помагате за възстановяване на метаболитните процеси в клетките на кожата, както и за подпомагане на клетъчното обновяване. Когато защитната хидролипидна бариера е отслабена, загубата на влага се увеличава и кожата може да се почувства суха, матова и дори груба на допир, със сухо и неприятно усещане.

Хидратация на лицето с хиалуронова киселина

Ако сте забелязали фини линии и бръчки около очите, възможно е те да се дължат на дехидратация, дори на по-млада възраст. За да се забави появата на първите бръчки, е препоръчително да се обърне допълнително внимание на хидратацията на кожата още от 20-годишна възраст.

Как се получава хиалуронова киселина?

Хиалуроновата киселина се произвежда чрез биотехнологичен процес. Получава се чрез процес на биоферментация с помощта на млечнокисели бактерии. След това се събира, пречиства и изсушава на прах. Когато се смеси с вода, тя образува гелообразна субстанция.

Фрагментираната хиалуронова киселина се използва в козметичните продукти за постигане на максимална ефективност. По-малките фрагменти проникват по-дълбоко и помагат за изглаждане на повърхностните несъвършенства, по-специално фините линии и бръчките. Освен това те активират процеса на синтез на собствената хиалуронова киселина на кожните клетки.

Предимства на хиалуроновата киселина за лицето

Хиалуроновата киселина има едновременно нежен и бърз ефект върху кожата на лицето. Тъй като веществото присъства в организма в естествената си форма, HA се понася отлично при нанасяне върху кожата. Каква е ползата от хиалуроновата киселина?

Тя насища кожата с влага, подобрява нейния тонус и еластичност и видимо намалява дълбочината и броя на бръчките.

Коментари

Популярни публикации от този блог

П.П. Гаряев за Матриците на Гаряев и лингвистично-вълновата генетика

П.П. Гаряев (Доктор по биология, директор на Института по лингвистично-вълнова генетика), за Матриците на Гаряев, информационната медицина  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАТРИЦИТЕ НА ГАРЯЕВ ПРАВИЛА ЗА СЛУШАНЕ Препоръчваме ви да слушате всички матрици на Гаряев последователно. Но е възможно да го разделите на части по произволен начин, например на тройки. В началото всяка от тях трябва да се слуша в продължение на 1-2 дни. По-късно, след адаптацията, можете да прослушате всички части заедно. Субективно, въз основа на усещанията си, ще определите файловете, които чувствате и работят най-добре. Отсега нататък можете да ги слушате предимно тях. Силата на звука не трябва да е твърде висока. За предпочитане е да слушате след сън, през деня и преди лягане. Можете също така да възпроизвеждате програми във фонов режим, докато спите. Препоръчително е да използвате слушалки. Преди да започнете да слушате, е желателно да се настроите към програмата, да се отпуснете напълно, ако е възможно, без чужди

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи  

Всичките оригинални матрици на Гаряев

Всичките оригинални матрици на Гаряев ( плейлист ) Оригиналните звукови матрици на Гаряев не са променяни по време на редактирането, което означава, че качеството на звука остава неизменено, а въздействието на матрицата върху тялото е максимално! С други думи, амплитудата на звуковата пътечка не е повлияна от всякакви оптимизатори, нормализатори и софтуерни усилватели. Също така честотата и битрейтът остават незасегнати.  Всички матрици на Гаряев можете да намерите на https://bit.ly/garyaevmatrixall   Правила за слушане на Матриците на Гаряев :  1. 1-2 пъти дневно, не по-късно от 2 часа преди лягане. За жените - едномесечен курс за слушане всеки ден. За мъже - едномесечен курс на слушане, всеки втори ден. -Програмата трябва да се използва сутрин, през деня или вечер.  2. Силата на звука не трябва да е твърде висока.  3. Прослушването за предпочитане трябва да става с качествени слушалки или тонколони.  4. Настройте се на програмата, преди да я слушате, отпуснете се напълно, без чужди м