Пропускане към основното съдържание

Пау Д'Арко (Pau D'Arco) : Мравченото дърво Матрица на Гаряев Handroanthus heptaphyllus (AML)

Мравченото дърво произхожда от Южна Америка. Всички кухини в ствола и клоните му се обитават от мравки - оттам идва и името му. Лечебните свойства на това дърво са добре познати на местните жители на Мексико и Перу, които го наричат божествено.

Пау Д'Арко (Pau D'Arco)


Кората на lapacho negro (другото му име) е естествен антибиотик, който отдавна се използва в алтернативната медицина за лечение на инфекциозни заболявания. От вътрешния слой на кората на мравченото дърво се произвеждат хранителни добавки. Те убиват бактериите и вирусите, а също така имат противовъзпалителен ефект, повишават имунитета.

Интересно! В различните страни растението има свое име: розово лапачо (цветовете се използват за приготвяне на чай), Дарко-Роха, Пау Д'Арко (Pau D'Arco), лапачо негро. Бразилските дървета от този вид се наричат Ine Peroba.

Лечебни свойства на кората на мравчено дърво

Кората на мравченото дърво има лечебни свойства, дължащи се на наличието на активни химични компоненти в състава ѝ, които се използват и в традиционната медицина за лечение на много инфекциозни заболявания. Основната съставка, лапахол, притежава антибактериални свойства. Тя забавя производството на ензими, които подпомагат размножаването на вирусите, и успешно потиска растежа на гъбичките в комбинация с ксилоидин (който е намерил приложение при лечението на гъбични заболявания).

Пау Д'Арко (Pau D'Arco) съдържа също:

  • хинони (лапахол);
  • биофлавоноиди;
  • лапехенол;
  • карнизол;
  • индоли;
  • коензим Q;
  • алкалоиди;
  • стероидни сапонини.

Пау Д'Арко (Pau D'Arco)  има положителен ефект срещу:

респираторни заболявания, причинени от грип, корона вируси, както и бронхит;

различни видове локални възпаления;

инфекции на пикочните пътища;

огнищно нагнояване на кожата;

гъбични заболявания


Противопоказания:


  • индивидуална непоносимост към терапевтичните компоненти, включени в състава на биодобавките на основата на Pau D’Агсо;
  • период на подготовка за операция (и рехабилитация);
  • комбинация с антикоагуланти - лекарства за разреждане на кръвта (аспирин, фенидион, хепарин, варфарин и др.);
  • деца под 12-годишна възраст, кърмачки, бременни жени.
Имуно Планта (биорегулатор) от Green Jaguar е естествена алтернатива на антибиотиците, базирана на диви лечебни растения от тропическите гори на Амазонка. Продуктът е ефективен като средство за профилактика на сезонни простудни и вирусни заболявания, както и като част от комплексната терапия на коронавирусна инфекция, грип и остри респираторни вирусни инфекции, остри и хронични заболявания на пикочно-половата система (цистит, уретрит, пиелонефрит, простатит и др.), различни гъбични, фунгиални и други заболявания. ), различни заболявания с гъбична, дрождева и бактериална етиология (включително микоза, кандидоза), възпалителни заболявания на опорно-двигателния апарат (артрит, подагра). Immuno Planta съдържа три растителни компонента, които активират защитните сили на организма: - Котешки нокът (Uncaria tomentosa) Котешки нокът или Uña de gato (Котешки нокът) - е ефективен имуностимулатор, потиска възпалителните процеси, помага на организма да се бори с бактериални и вирусни инфекции, има противораково действие и блокира разпространението на клетките на злокачествените новообразувания, а благодарение на противовъзпалителното си действие намалява ставните болки при артрит или подагра, допринася за възстановяването на опорно-двигателния апарат. Резултатите от две скорошни проучвания показват, че U. tomentosa, известна като котешки нокът, има антивирусно действие срещу SARS-CoV-2 , а също така показват потенциалната ефикасност на котешкия нокът като допълващо и/или алтернативно лекарство за лечение на COVID-19. - Лапачо (Tabebuia avellanedae) Лапачо (Lapacho) е известно още като Мравчено дърво или Пау д'арко (Pau Darco, Po Darco). Съвременните научни изследвания потвърждават, че екстрактът от кората на лапачо има силно антибактериално и противовъзпалително действие. Понастоящем Лапачо се използва активно в комплексна имуностимулираща и противовъзпалителна терапия заедно с Уна де гато: при вирусни и бактериални инфекции, различни заболявания от гъбичен и бактериален характер, пикочно-полова система (цистит, уретрит, пиелонефрит, простатит и др.), както и при лечението на някои онкологични заболявания. - Чучуаси (Maytenus macrocarpa) В Боливия, Колумбия, Еквадор и Перу кората на чучуаси отдавна се използва за лечебни цели при астма, настинки, кашлица и грип. Нейните активни компоненти имат тонизиращо и укрепващо действие, допринасят за възстановяването на организма след заболявания.

Коментари

Популярни публикации от този блог

П.П. Гаряев за Матриците на Гаряев и лингвистично-вълновата генетика

П.П. Гаряев (Доктор по биология, директор на Института по лингвистично-вълнова генетика), за Матриците на Гаряев, информационната медицина  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАТРИЦИТЕ НА ГАРЯЕВ ПРАВИЛА ЗА СЛУШАНЕ Препоръчваме ви да слушате всички матрици на Гаряев последователно. Но е възможно да го разделите на части по произволен начин, например на тройки. В началото всяка от тях трябва да се слуша в продължение на 1-2 дни. По-късно, след адаптацията, можете да прослушате всички части заедно. Субективно, въз основа на усещанията си, ще определите файловете, които чувствате и работят най-добре. Отсега нататък можете да ги слушате предимно тях. Силата на звука не трябва да е твърде висока. За предпочитане е да слушате след сън, през деня и преди лягане. Можете също така да възпроизвеждате програми във фонов режим, докато спите. Препоръчително е да използвате слушалки. Преди да започнете да слушате, е желателно да се настроите към програмата, да се отпуснете напълно, ако е възможно, без чужди

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи  

Всичките оригинални матрици на Гаряев

Всичките оригинални матрици на Гаряев ( плейлист ) Оригиналните звукови матрици на Гаряев не са променяни по време на редактирането, което означава, че качеството на звука остава неизменено, а въздействието на матрицата върху тялото е максимално! С други думи, амплитудата на звуковата пътечка не е повлияна от всякакви оптимизатори, нормализатори и софтуерни усилватели. Също така честотата и битрейтът остават незасегнати.  Всички матрици на Гаряев можете да намерите на https://bit.ly/garyaevmatrixall   Правила за слушане на Матриците на Гаряев :  1. 1-2 пъти дневно, не по-късно от 2 часа преди лягане. За жените - едномесечен курс за слушане всеки ден. За мъже - едномесечен курс на слушане, всеки втори ден. -Програмата трябва да се използва сутрин, през деня или вечер.  2. Силата на звука не трябва да е твърде висока.  3. Прослушването за предпочитане трябва да става с качествени слушалки или тонколони.  4. Настройте се на програмата, преди да я слушате, отпуснете се напълно, без чужди м