Пропускане към основното съдържание

Метаболитен синдром : БРТ

Биорезонансен комплекс при метаболитен синдром. 

Препоръчително е да се слуша по няколко пъти на ден 

Метаболитният синдром е комплекс от симптоми, проявяващи се с нарушен метаболизъм на мазнините и въглехидратите, повишено кръвно налягане. Пациентите развиват артериална хипертония, затлъстяване, инсулинова резистентност и исхемия на сърдечния мускул. Диагнозата включва преглед от ендокринолог, определяне на индекса на телесната маса и обиколката на талията, оценка на липидния спектър, кръвната глюкоза. Ако е необходимо, ултразвуково изследване на сърцето и ежедневно измерване на АН. Лечението се състои в промяна на начина на живот: активен спорт, специална диета, нормализиране на теглото и хормоналния статус.



Метаболитен синдром 


Метаболитният синдром (синдром Х) е съпътстващо заболяване, което включва няколко патологии едновременно: захарен диабет, артериална хипертония, затлъстяване, коронарна болест на сърцето. Терминът "синдром Х" е въведен за първи път в края на ХХ век от американския учен Джералд Ривън. Разпространението на заболяването варира от 20 до 40%. Заболяването по-често засяга хора на възраст между 35 и 65 години, като предимно са засегнати пациенти от мъжки пол. При жените рискът от синдрома след настъпването на менопаузата се увеличава 5 пъти. През последните 25 години броят на децата с това заболяване е нараснал до 7% и продължава да се увеличава. 

Причини за метаболитния синдром 


    Синдромът Х е патологично състояние, което се развива при едновременното въздействие на няколко фактора. Основната причина е нарушение на чувствителността на клетките към инсулин. В основата на инсулиновата резистентност стоят генетично предразположение, заболявания на панкреаса. Други фактори, които допринасят за появата на комплекса от симптоми, включват:
     
  • Нарушения в храненето. Повишената консумация на въглехидрати и мазнини, както и преяждането водят до увеличаване на теглото. Ако броят на консумираните калории превишава разхода на енергия, се натрупват мастни депа.
  • Адинамия. Нискоактивният начин на живот, "заседналата" работа, липсата на спортна активност допринасят за забавен метаболизъм, затлъстяване и поява на инсулинова резистентност.
  • Хипертония. Продължителните неконтролирани епизоди на хипертония предизвикват нарушение на кръвообращението в артериолите и капилярите, появява се вазоспазъм, нарушава се метаболизмът в тъканите.
  • Нервно напрежение. Стресът, интензивните преживявания водят до ендокринни нарушения и преяждане.
  • Нарушаване на хормоналния баланс при жените. По време на менопаузата нивото на тестостерона се повишава, а производството на естроген намалява. Това става причина за забавяне на обмяната на веществата в организма и увеличаване на мастните натрупвания от андроиден тип.
  • Хормонален дисбаланс при мъжете. Намаляването на нивото на тестостерона след 45-годишна възраст допринася за увеличаване на теглото, нарушен инсулинов метаболизъм и повишено кръвно налягане.

Симптоми на метаболитния синдром


Първите признаци на метаболитните нарушения са умора, апатия, немотивирана агресия и лошо настроение в състояние на глад. Обикновено пациентите са избирателни в избора си на храна, като предпочитат "бързите" въглехидрати (торти, хляб, бонбони). Консумацията на сладкиши предизвиква краткотрайно повишаване на настроението. По-нататъшното развитие на заболяването и атеросклеротичните промени в съдовете водят до периодични болки в сърцето, пристъпи на сърцебиене. Високите нива на инсулин и затлъстяването провокират нарушения на храносмилателната система, поява на запек. Нарушава се функцията на парасимпатиковата и симпатиковата нервна система, развиват се тахикардия и тремор на крайниците.

Коментари

  1. БРТ за ускоряване на метаболизма и ефективно отслабване.

    Трудно е да се постигнат желаните резултати само с диета, затова е важно да се вземе предвид цялото тяло и как то функционира, когато отслабвате.

    БРТ за ускоряване на метаболизма и ефективно отслабване се подпомага разграждането на мастната тъкан и се стимулира детоксикацията на организма.

    Мастната тъкан е адаптивна, поради което е по-лесно да се отслабне, отколкото да се изгради мускул.

    Поставете слушалките или блутут колонката възможно най-близо до зоната, в която искате да отслабнете. Тогава честотите ще резонират с мастната тъкан и ще подпомогнат разграждането и.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

П.П. Гаряев за Матриците на Гаряев и лингвистично-вълновата генетика

П.П. Гаряев (Доктор по биология, директор на Института по лингвистично-вълнова генетика), за Матриците на Гаряев, информационната медицина  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАТРИЦИТЕ НА ГАРЯЕВ ПРАВИЛА ЗА СЛУШАНЕ Препоръчваме ви да слушате всички матрици на Гаряев последователно. Но е възможно да го разделите на части по произволен начин, например на тройки. В началото всяка от тях трябва да се слуша в продължение на 1-2 дни. По-късно, след адаптацията, можете да прослушате всички части заедно. Субективно, въз основа на усещанията си, ще определите файловете, които чувствате и работят най-добре. Отсега нататък можете да ги слушате предимно тях. Силата на звука не трябва да е твърде висока. За предпочитане е да слушате след сън, през деня и преди лягане. Можете също така да възпроизвеждате програми във фонов режим, докато спите. Препоръчително е да използвате слушалки. Преди да започнете да слушате, е желателно да се настроите към програмата, да се отпуснете напълно, ако е възможно, без чужди

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи  

Всичките оригинални матрици на Гаряев

Всичките оригинални матрици на Гаряев ( плейлист ) Оригиналните звукови матрици на Гаряев не са променяни по време на редактирането, което означава, че качеството на звука остава неизменено, а въздействието на матрицата върху тялото е максимално! С други думи, амплитудата на звуковата пътечка не е повлияна от всякакви оптимизатори, нормализатори и софтуерни усилватели. Също така честотата и битрейтът остават незасегнати.  Всички матрици на Гаряев можете да намерите на https://bit.ly/garyaevmatrixall   Правила за слушане на Матриците на Гаряев :  1. 1-2 пъти дневно, не по-късно от 2 часа преди лягане. За жените - едномесечен курс за слушане всеки ден. За мъже - едномесечен курс на слушане, всеки втори ден. -Програмата трябва да се използва сутрин, през деня или вечер.  2. Силата на звука не трябва да е твърде висока.  3. Прослушването за предпочитане трябва да става с качествени слушалки или тонколони.  4. Настройте се на програмата, преди да я слушате, отпуснете се напълно, без чужди м