Пропускане към основното съдържание

Метиленово синьо : C16H18ClN3S

Метиленовото синьо е антисептичен препарат с висок профил на безопасност. Минимални противопоказания, широк спектър на действие и лесна употреба - благодарение на тези свойства този разтвор ще заеме специално място в домашната ви аптечка.






Метиленовото синьо е синтезирано през 1876 г. Оттогава досега лекарството се използва като лек за малария, като антидот при отравяния, като антидепресант и дори при лечението на болестта на Алцхаймер.

Съвременната медицина е открила многостранните полезни свойства на разтвора на метиленово синьо. Лекарството разполага със сериозна доказателствена база, която редовно се попълва с нови изследвания и открития.

Метиленово синьо : ПОКАЗАНИЯ ЗА УПОТРЕБА


  • Изгаряния I и II степен
  • Ожулвания, драскотини, порязвания
  • Лошо заздравяващи рани
  • Заболявания на устната кухина
  • Екземи с различна етиология
  • Пиодермия, фоликулит
  • Ерозивно-улцерозни лезии
  • Заболявания на пикочните пътища.


МЕТИЛЕНОВОТО СИНЬО ИМА :


  • АНТИСЕПТИЧНО СВОЙСТВО - Разтворът дезинфекцира и осигурява трайна защита срещу тъканна инфекция.
  • БАКТЕРИОСТАТИЧЕН ЕФЕКТ - Предотвратява размножаването на патологични микроорганизми.
  • БАКТЕРИЦИДЕН ЕФЕКТ - МС е в състояние да предизвика смъртта на микроорганизмите, като действа на клетъчно ниво.
  • АНТИМИКОТИЧНО ДЕЙСТВИЕ - Притежава противогъбично действие и предотвратява растежа на гъбичките.


МЕТИЛЕНОВОТО СИНЬО СЕ ИЗПОЛЗВА В :

СТОМАТОЛОГИЯ

ЕФЕКТИВЕН ПРЕПАРАТ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА СТОМАТИТ, ВКЛЮЧИТЕЛНО КАНДИДОЗЕН И АФТОЗЕН СТОМАТИТ

Използва се за възрастни и деца от раждането. Нанесете разтвора с гъба, памучен тампон или пулверизатор върху засегнатите и съседните здрави тъкани. Обработвайте 2-3 пъти дневно до изчезване на признаците на заболяването.

КОБУСТИОЛОГИЯ (ИЗГАРЯНИЯ)

ПРЕДОТВРАТЯВА ИНФЕКЦИЯТА И УСКОРЯВА ЗАЗДРАВЯВАНЕТО ПРИ ИЗГАРЯНИЯ ОТ I И II СТЕПЕН.

Може да се използва за лечение на термични, химически и слънчеви изгаряния. При възрастни и деца от раждането разтворът се нанася с тампон, мазило или пулверизатор върху засегнатите участъци 2-3 пъти дневно до оздравяване.

ПЕДИАТРИЯ

ИЗПОЛЗВА СЕ ЗА ДЕЦА ОТ РАЖДАНЕТО

Може да се използва при инфекциозно-възпалителни и кандидозни заболявания на ларинкса, фаринкса, стоматит. Дезинфекцира ожулванията, без да предизвиква парене. Предотвратява разпространението на патогенни микроорганизми и ускорява оздравяването при дерматит от пелени. При деца от момента на раждането разтворът се прилага с тампон или мазане върху засегнатите участъци 2-3 пъти дневно до изчезване на признаците на заболяването.

ОТОРИНОЛАРИНГОЛОГИЯ

ИЗПОЛЗВА СЕ ПРИ ИНФЕКЦИОЗНО-ВЪЗПАЛИТЕЛНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ЛАРИНКСА И ФАРИНКСА

Иригацията с метиленово синьо може да се предписва на възрастни и деца от раждането за лечение и профилактика. Бутилката от 50 ml е с удобен накрайник за пръскане. Извършвайте лечението 2-3 пъти дневно до изчезване на признаците на заболяването. За профилактика на вирусни заболявания се препоръчва иригация с разтвора веднъж дневно.

УРОЛОГИЯ

НАМАЛЯВА ВЪЗПАЛЕНИЕТО В УРЕТРАТА, ПОДПОМАГА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО НА УВРЕДЕНИТЕ ТЪКАНИ И СТИМУЛИРАНЕТО НА ЛОКАЛНИТЕ ЗАЩИТНИ РЕАКЦИИ

Може да се препоръчва за възрастни и деца от раждането. При цистит и уретрит - промиване на кухините с воден разтвор в съотношение 1:50 (1 ml метиленово синьо с 50 ml вода) 1-2 пъти дневно до облекчение, изчезване на признаците на заболяването.

ДЕРМАТОЛОГИЯ

ИЗПОЛЗВА СЕ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ПИОДЕРМИЯ, ФОЛИКУЛИТ, ГЪБИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА КОЖАТА, ЛИГАВИЦИТЕ, ПРЕДОТВРАТЯВА ИНФЕКЦИЯ НА ЕКЗЕМА.

Препоръчва се за възрастни и деца от раждането. Нанесете разтвора с помощта на мазило, памучен тампон или пулверизатор върху засегнатите и съседните здрави тъкани. Обработвайте 2-3 пъти дневно до излекуване.

ХИРУРГИЯ

ИЗПОЛЗВА СЕ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ПЛИТКИ РАНИ, ОЖУЛВАНИЯ И ДРАСКОТИНИ, ДЕЗИНФЕКЦИРА И ПРЕДПАЗВА ОТ ИНФЕКЦИИ.

Препоръчва се за възрастни и деца от раждането. Нанесете разтвора с гъба, памучен тампон или пулверизатор върху засегнатите и съседните здрави тъкани. Обработвайте 2-3 пъти дневно до заздравяване.

Коментари

Популярни публикации от този блог

П.П. Гаряев за Матриците на Гаряев и лингвистично-вълновата генетика

П.П. Гаряев (Доктор по биология, директор на Института по лингвистично-вълнова генетика), за Матриците на Гаряев, информационната медицина  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАТРИЦИТЕ НА ГАРЯЕВ ПРАВИЛА ЗА СЛУШАНЕ Препоръчваме ви да слушате всички матрици на Гаряев последователно. Но е възможно да го разделите на части по произволен начин, например на тройки. В началото всяка от тях трябва да се слуша в продължение на 1-2 дни. По-късно, след адаптацията, можете да прослушате всички части заедно. Субективно, въз основа на усещанията си, ще определите файловете, които чувствате и работят най-добре. Отсега нататък можете да ги слушате предимно тях. Силата на звука не трябва да е твърде висока. За предпочитане е да слушате след сън, през деня и преди лягане. Можете също така да възпроизвеждате програми във фонов режим, докато спите. Препоръчително е да използвате слушалки. Преди да започнете да слушате, е желателно да се настроите към програмата, да се отпуснете напълно, ако е възможно, без чужди

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи  

Всичките оригинални матрици на Гаряев

Всичките оригинални матрици на Гаряев ( плейлист ) Оригиналните звукови матрици на Гаряев не са променяни по време на редактирането, което означава, че качеството на звука остава неизменено, а въздействието на матрицата върху тялото е максимално! С други думи, амплитудата на звуковата пътечка не е повлияна от всякакви оптимизатори, нормализатори и софтуерни усилватели. Също така честотата и битрейтът остават незасегнати.  Всички матрици на Гаряев можете да намерите на https://bit.ly/garyaevmatrixall   Правила за слушане на Матриците на Гаряев :  1. 1-2 пъти дневно, не по-късно от 2 часа преди лягане. За жените - едномесечен курс за слушане всеки ден. За мъже - едномесечен курс на слушане, всеки втори ден. -Програмата трябва да се използва сутрин, през деня или вечер.  2. Силата на звука не трябва да е твърде висока.  3. Прослушването за предпочитане трябва да става с качествени слушалки или тонколони.  4. Настройте се на програмата, преди да я слушате, отпуснете се напълно, без чужди м