Пропускане към основното съдържание

При увеличена щитовидна жлеза : МГ + БРТ

 Комплекс от Матрици на Гаряев и БРТ при увеличена щитовидна жлеза


Увеличена щитовидната жлеза: причини и последици, основни методи на лечение


В зависимост от локализацията на възпалителния процес в медицината е прието да се разграничават различни видове, всеки от които има свои характерни признаци.

  • Дифузно уголемяване. Характеризира се с увеличаване на целия обем на щитовидната жлеза, т.е. и двата ѝ дяла нарастват равномерно. Но често десният лоб на органа от дясната страна на шията се увеличава повече.
  • Нодуларно увеличение. Този тип се характеризира с кистоподобни образувания, които са предимно доброкачествени по природа. Размерът им може да бъде различно малък и голям. При тази форма на заболяването, ако възелът не се проявява по никакъв начин, първоначално не се назначава лечение, но пациентът остава под наблюдението на лекар, тъй като в случай на промени във възела се диагностицира и необходимата терапия.
  • Смесено уголемяване. Тази форма на заболяването първоначално започва с дифузно увеличение на органа, а впоследствие се появяват възли.
В допълнение към тази класификация съществуват пет основни етапа на развитие на заболяването. Въз основа на тези данни лекарят определя етапа на развитие на патологията и своевременно назначава необходимото лечение.

Опасността от увеличаване на щитовидната жлеза се крие във факта, че в началния етап на развитие патологията изобщо не се проявява и може да бъде открита само по време на медицински преглед.

За нормално състояние на жлезата се счита това, при което не се усещат неприятни усещания по време на прегледа и палпацията.

  • Първа степен. Леко увеличение на прешлена на жлезата, което се усеща при преглъщане и палпация на органа.
  • Втора степен. При преглед от лекар истмусът се вижда и палпира без допълнителни усилия. Лобчетата на щитовидната жлеза се палпират лесно.
  • Трета степен. При визуален преглед двата лоба, разположени от двете страни на провлака, се виждат лесно. С палпация може да се разбере и определи степента на удебеляване.
  • Четвърта степен. Уголемяването на щитовидната жлеза вече се забелязва при нормален визуален оглед, провлакът е значително изпъкнал, лобовете са асиметрични. По време на палпация се усеща болка, тъй като щитовидната жлеза започва да притиска близките тъкани. В допълнение към очевидното увеличение, пациентът усеща наличието на буца в гърлото, дрезгавост в гласа, има желание да кашля.
  • Пета степен. В този случай щитовидната жлеза има размер, който е няколко пъти по-голям от нормалния. По време на палпация пациентът изпитва болезнени усещания.

Прояви на промени в щитовидната жлеза при жените


Патологията при жените се проявява много по-често, отколкото при мъжете, което се дължи на промените в хормоналния фон през различните периоди от живота. Ако щитовидната жлеза не изпълнява всички свои функции в организма, настъпва хормонална недостатъчност, която се изразява в менструални нарушения. Също така външният вид на жената се променя, косата става скучна, общото благосъстояние се влошава, появява се треперене на крайниците.

Често по време на бременността се наблюдава увеличаване на щитовидната жлеза (гуша) при жените. Това се случва, защото организмът се пренастройва изцяло под нуждите на бебето и общият хормонален фон се нарушава.

В този случай се препоръчва да останете под редовното наблюдение на ендокринолог, който, ако е необходимо, предписва курс на лечение с хормони. При нормално протичане на бременността увеличението се осъществява непосредствено преди раждането.Коментари

Популярни публикации от този блог

П.П. Гаряев за Матриците на Гаряев и лингвистично-вълновата генетика

П.П. Гаряев (Доктор по биология, директор на Института по лингвистично-вълнова генетика), за Матриците на Гаряев, информационната медицина  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА МАТРИЦИТЕ НА ГАРЯЕВ ПРАВИЛА ЗА СЛУШАНЕ Препоръчваме ви да слушате всички матрици на Гаряев последователно. Но е възможно да го разделите на части по произволен начин, например на тройки. В началото всяка от тях трябва да се слуша в продължение на 1-2 дни. По-късно, след адаптацията, можете да прослушате всички части заедно. Субективно, въз основа на усещанията си, ще определите файловете, които чувствате и работят най-добре. Отсега нататък можете да ги слушате предимно тях. Силата на звука не трябва да е твърде висока. За предпочитане е да слушате след сън, през деня и преди лягане. Можете също така да възпроизвеждате програми във фонов режим, докато спите. Препоръчително е да използвате слушалки. Преди да започнете да слушате, е желателно да се настроите към програмата, да се отпуснете напълно, ако е възможно, без чужди

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи

Рядката и единствена матрица на Гаряев за регенерация на всички органи  

Всичките оригинални матрици на Гаряев

Всичките оригинални матрици на Гаряев ( плейлист ) Оригиналните звукови матрици на Гаряев не са променяни по време на редактирането, което означава, че качеството на звука остава неизменено, а въздействието на матрицата върху тялото е максимално! С други думи, амплитудата на звуковата пътечка не е повлияна от всякакви оптимизатори, нормализатори и софтуерни усилватели. Също така честотата и битрейтът остават незасегнати.  Всички матрици на Гаряев можете да намерите на https://bit.ly/garyaevmatrixall   Правила за слушане на Матриците на Гаряев :  1. 1-2 пъти дневно, не по-късно от 2 часа преди лягане. За жените - едномесечен курс за слушане всеки ден. За мъже - едномесечен курс на слушане, всеки втори ден. -Програмата трябва да се използва сутрин, през деня или вечер.  2. Силата на звука не трябва да е твърде висока.  3. Прослушването за предпочитане трябва да става с качествени слушалки или тонколони.  4. Настройте се на програмата, преди да я слушате, отпуснете се напълно, без чужди м